Toplu iş sözleşmesi imzalandı en düşük işçi maaşı 32 bin TL oldu!

Ocak 2024 maaş zamları belirlenmeye devam ederken asgari ücret, memur maaşı ve emekli aylığı zammı sonrası işçi maaşları için de zam oranları açıklanmaya başlandı.

Toplu iş sözleşmesi imzalandı en düşük işçi maaşı 32 bin TL oldu!

Toplu iş sözleşmesi imzalandı en düşük işçi maaşı 32 bin TL oldu!Memur maaşı, emekli aylığı ve asgari ücretli çalışanlar için 2024 yılında alacakları zamlar kesinleşirken gözler işçi maaşlarına ve özel sektör maaşlarına çevrilmişti.

Bu kapsamda belediyelerin maaş görüşmeleri de başlarken 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi belediyeler kesenin ağzını açtı. Pek çok belediye rekor zam oranı açıklarken bu zamlardan birini de Yalova Belediyesi yaptı. Düzenlenen toplu iş sözleşmesi kapsamında yeni zam oranı belli oldu.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ 2024 İMZALANDI! EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Yalova Belediyesi ile Hak-İş arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında belediye bünyesinde çalışan işçilere ödenecek olan 2024 maaşı belirlendi. Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinde Belediye Başkanı Mustafa Tutuk işçilere müjde üzerine müjde verdi. İlk olarak yüzde 88 oranında zam müjdesi veren Başkan Tutuk ardından küsuratlı olan rakamı yuvarlayarak ek bir zam müjdesi daha vermiş oldu.

Başkan Tutuk yapmış olduğu açıklamasında "Hepimizin bu inanca ortak verdiğimiz alın teriyle birlikte oldu. Bu 4 yıl içerisinde maaşı bir gün sonra ödememek için gayret gösterdik ve hepsini birlikte ödemek istedik. Yüzde 80'in üzerinde oldu ama ben baktığımda 31 bin 700 lira olduğunu gördüm. Küsuratlar bize yakışmıyor. Ben diyorum ki en düşük maaş 32 bin lira olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Allah nice güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Yalova'yı, Türkiye'nin yaşanabilir en iyi ili yapmayı nasip etsin. Bunda da sizin emeğiniz olacak." diye konuştu.

Yapılan açıklama ile Yalova Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler için en düşük maaş 32 bin TL olarak belirlendi. İşçiler yapılan zam için teşekkürlerini sunarken davul zurna eşliğinde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

SONRAKİ HABER