TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman yapılacak?

TOKİ 2024 yılı indirim kampanyası vatandaşların gündeminde yer alıyor. Belirli dönemlerde indirimler yaparak vatandaşın dikkatini çeken TOKİ'nin bu yıl yüzde 25 indirim kampanyasını ne zaman yapacağı merak ediliyor.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman yapılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen projeler yakından takip ediliyor. TOKİ tarafından hayata geçirilen projelere olan ilgi devam ederken zaman zaman yapılan indirim kampanyaları ile ilgili olarak ''TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman yapılacak?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

TOKİ indirimleri belirli dönemlerde yapılırken indirim kampanyaları kapsamında hak sahiplerine peşin ödemelerde ya da erken ödemelerde belirli oranlarda indirimler sunuluyor. ''2024 TOKİ indirim yapacak mı, yeni kampanya var mı? TOKİ indirim kampanyası 2024 ne zaman başlayacak? '' soruları gündeme taşınırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan yanıt geldi.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ indirim kampanyası gündemde yer alıyor. TOKİ, belirli dönemlerde borcunu erken kapatmak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik "Borcunu Erken Ödeyene Yüzde 25 İndirim" kampanyası düzenlerken kampanyadan yararlanmak için TOKİ'den konut veya işyeri satın almış olmak ve belirlenen başvuru tarihleri arasında başvuruda bulunmak gerekiyor.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman yapılacak?

TOKİ'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “2024 yılı yüzde 25 indirim kampanyası için henüz belirlenmiş bir tarih bulunmamaktadır'' ifadeleri yer alırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hak sahiplerine yeni bir müjde verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, TOKİ konut ödemelerinin Tüketici Fiyat Endeksine (TÜFE) göre hesaplanmasıyla artış oranlarını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirlediklerini bildirdi.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman yapılacak? - Resim : 2

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden vatandaşı ilgilendiren haberi "Biliyorsunuz, TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk. Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk. Hayırlı olsun." ifadeleri ile duyurdu.

SONRAKİ HABER