TOKİ konut ve iş yeri satış kampanyasının detayları belli oldu!

Aralık ayı için TOKİ tarafından sunulan konut ve iş yeri kampanyası hakkında merak edilenlerin artmasının ardından uzman isimden detaylı bilgi geldi.

TOKİ konut ve iş yeri satış kampanyasının detayları belli oldu!

Milyonlarca vatandaş tarafından merak içinde beklenen konut ve iş yeri satışları TOKİ tarafından duyurulmuştu. Bununla birlikte açık artırma yolu ile satışların gerçekleştirileceği öğrenildi. Bu satışların nasıl yapılacağı, ödeme planının nasıl uygulanacağı gibi pek çok konu hakkında ise vatandaşlar tarafından merak edilenler artmaya başladı.

Durum bu şekildeyken konuya dair Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak vadeli konut ve iş yeri satışı kampanyası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR YATIRIM FIRSATI"

TOKİ tarafından sunulan bu kampanyanın değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Duman, kampanya hakkında merak edilenleri ise “Geçtiğimiz kasım ayında TOKİ’nin vadeli konut ve iş yeri satışı yapacağı açıklanmıştı. Vatandaşlar, özellikle de yatırımcılar konunun detayları hakkında çokça araştırma yaptı. Bence bu kampanya hem yatırımcılar için hem de ev ya da iş yeri sahibi olmak isteyenler için çok güzel bir fırsattır. Öncelikle ödeme kolaylığı vatandaşları çok mutlu ediyor çünkü hem konutlarda hem de iş yerlerinde peşinat olarak tutarın yalnızca yüzde 25’ini vermek yeterli oluyor. Bununla birlikte açık arttırmada iş yeri sahibi olanlar kalan yüzde 75’lik kısmı 48 ay vade ile ödeyebiliyor. Ev sahibi olacak kişiler için durum biraz daha farklı olacak çünkü vade fırsatı 72 aya kadar çıkacak. Vatandaşların bu fırsatı değerlendireceğini umuyorum şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Açık arttırmaların 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacağını biliyoruz. Bunun yanında konut açık arttırması 13 Aralık’ta; iş yerlerinin ise 14 Aralık’ta yapılacağı belirtiliyor. Açık arttırmaya katılabilmek için en geç 12 Aralık Salı günü saat 10.30’a kadar kayıt yaptırılması gerekiyor ve son olarak açık arttırma için internet üzerinden de teklif yapılabilecek” şeklinde ifadeler ile açıklandı.

Açık artımanı ise 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara The Green Park Hotel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirileceği öğrenildi.

SONRAKİ HABER