TÖHOB Başkanı duyurdu! Özel halk otobüsleri o tarihten itibaren ücretsiz yolcu taşımayacak

Ülkemizde hizmet veren toplu taşıma araçları belirli şartlara bağlı olarak baz bireylere ve belirli tarihlerde de ücretsiz hizmet veriyor. TÖHOB Başkanı, ücretsiz binişlere ilişkin bir açıklama yaparken bir devrin resmen kapandığını duyurdu.

TÖHOB Başkanı duyurdu! Özel halk otobüsleri o tarihten itibaren ücretsiz yolcu taşımayacak

TÖHOB Başkanı duyurdu! Özel halk otobüsleri o tarihten itibaren ücretsiz yolcu taşımayacak - Türkiye'de toplu taşıma araçlarını her gün milyonlarca kişi kullanıyor. Toplu taşıma araçları belirli ücret tarifeleri ile hizmet verirken ücretsiz hizmet verdiği birey ve tarihler de bulunuyor. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, yaptığı bir açıklamada ücretsiz toplu taşıma hizmetine değinerek bu uygulamayı resmen sonlandıracaklarını açıkladı.

TÖHOB Başkanı Soydaş, Burdur’da bir otelde düzenlenen Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Toplu Taşıma Toplantısı’nda konuştu. TÖHOB Başkanı Soydaş, ücretsiz binişlere ilişkin tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda 15 Ekim'de tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılacağını duyurdu.

ÖHO'LAR 15 EKİM'DEN İTİBAREN ÜCRETSİZ YOLCU TAŞIMAYACAK

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Soydaş yaptığı açıklamada, belirli kesimlere halk otobüslerinin Türkiye’de ücretsiz hizmet verdiğinin altını çizdi. Kanuna muhalefet etmek gibi bir amaçlarının olmadığına işaret eden TÖHOB Başkanı Soydaş, “Özel halk otobüsleri kuruluşundan beri şehit yakını, gazileri, emniyet ve basın mensuplarını zaten ücretsiz taşıyor. Bizim üzüldüğümüz konu hep bu ücretsiz taşımayla anılmak.” ifadelerine yer verdi. TÖHOB Başkanı Soydaş, konuyla ilgili bir açıklama yaptıklarında kamuoyundan ciddi tepki aldıklarını kaydederek ''Neden 15 Ekim diye bir karar aldık. Bu tip taleplerde kanun düzenlemesi gerekiyor. Ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlıkların bu sese kulak vereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

15 EKİM KARARINDA NETLER

Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Bilgiç ise TÖHOB'un 19 Temmuz tarihinde Başkent Ankara’da 28 bin 100 özel halk otobüsleri temsilcisinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Burdur Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Bilgiç, söz konusu toplantıda ücretsiz binişlere ilişkin tarafları memnun edici bir düzenleme olmaması durumunda 15 Ekim 2023 tarihinde tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılması kararını aldıklarını hatırlattı. Bu kapsamda Özel Halk Otobüsleri'ne bir düzenleme gelmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER