TOGG alma hayali kuranlar geç kaldı! Kamu bankaları TOGG'a özel taşıt kredisinde faiz oranları yükseldi

Son dönemlerde Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler bankaları da etkilerken faiz oranlarında artış yaşanmıştı.

TOGG alma hayali kuranlar geç kaldı! Kamu bankaları TOGG'a özel taşıt kredisinde faiz oranları yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizlerini artırma kararının ardından bankaların kredi faiz oranlarında yükselme meydana gelmişti. Yükselişin ardından dikkat çeken bir diğer ayrıntı da Türkiye'nin yerli otomobili Togg için verilen özel kredide de faiz oranlarının arttırılması oldu.

Son dönemlerde Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler bankaları da etkilerken faiz oranlarında artış yaşanmıştı. Türkiye'nin yerli otomobili Togg için vatandaşlara sağlanan taşıt kredisinde de faiz oranları yükselirken Togg'a özel taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 0,99'dan yüzde 1,59'a yükseltildi.

TOGG'A ÖZEL TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI ARTTI!

30 Nisan tarihinde teslimatları başlayan “yerli otomobil” Togg'a 5 Temmuz’da yüzde 27 zam yapılmıştı. Henüz üstünden bir hafta süre geçmeden katma değer vergisinin (KDV) yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilmesi nedeniyle fiyatlar fırlarken Geçtiğimiz ay iki kez zamlanan yerli otomobilde 953 bin TL olan Togg T10X modelinin “V1 RWD” standart menzilli versiyonu 1 milyon 227 bin 500 TL oldu.

Merkez Bankası faiz artırım sürecine girerek politika faizini yüzde 25 seviyesine gelmesiyle birlikte bankalarda faiz oranlarını yukarı çekildi. Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, kamu bankalarının sağladığı Togg'a özel taşıt kredisi faiz oranlarını yükselttiğini açıkladı.

5 BİN TL DAHA FAZLA ÖDEMESİ GEREKECEK!

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emre Özpeynirci “Kamu bankaları bugün itibarıyla Togg'a özel taşıt kredisi faiz oranlarını % 0,99'dan 1,59'a yükseltmiş” diyen Özpeynirci, “Bildiğiniz gibi Togg alacak sayısı belli ve aylardır bekliyorlar. Bazıları geçtiğimiz aylarda gelen zamlı fiyatla alacak bazıları da faiz oranı değiştiği için ikinci kez zamlanacak bir fiyatla alacak. Yani kapora yatırıp sipariş veren bir çok kişinin martta Togg'u alabilecek gücü varken; bugün önemli bir kısmının bu gücü kalmadı. Not: 16 Ağustos itibarıyla teslim edilen Togg sayısı 2344 adede ulaşmıştı" ifadelerini kullandı.

640xauto-2.webp

Kredi faiz oranlarının arttırılmasının ardından yapılan hesaplamada TOGG almak için 4 yıllık vadede 1 milyon TL kredi çeken bir kişi ayda 28.000 TL taksit öderken artık 33.000 TL ödemesi gerektiği hesaplandı.

SONRAKİ HABER