TMO kuru kayısı alım fiyatları açıklandı

Toprak Mahsulleri Ofisi TMO uzun süredir beklenen kuru kayısı alım tarihi ve kuru kayısı alım fiyatları için açıklamasını gerçekleştirdi. TMO kuru kayısı fiyatı 2024 ne kadar, ne zaman başlayacak?

TMO kuru kayısı alım fiyatları açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı kayısı üreticilerinin beklemiş olduğu açıklamasını gerçekleştirdi. TMO tarafından kuru kayısı alımı yapılacağı tarih ve fiyat listesi paylaşıldı. Alım için belirlenen en düşük fiyat 110 TL ve en yüksek fiyat ise 155 TL olarak listede yer aldı. İşte o açıklama...

TMO KURU KAYISI ALIMI 2024 NE ZAMAN BAŞLIYOR, KAYISI FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 3 Eylül’den itibaren kuru kayısı alımı yapacağını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan kuru kayısıda üretici lehine politikalarla piyasalardaki istikrarı sağlamak, üreticilerin sağlıklı depo ihtiyacını gidermek ve ihracat değerini korumak amacıyla TMO'nun kuru kayısı alımı yapması kararlaştırılmıştır.

TMO kuru kayısı alım fiyatları kalitesine göre kg başına aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. Kuru kayısı alım işlemleri Toprak Mahsulleri Ofisi iştiraki olan TMO-TOBB Lisanslı Depoculuk AŞ (1. Organize Sanayi Bölgesi 13. Cd. No: 3 Yeşilyurt/ Malatya adresindeki) lisanslı deposu üzerinden Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) yoluyla 3 Eylül 2024'ten itibaren yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

TMO kuru kayısı alım fiyatları açıklandı

Listede fiyatlar boy, 100 gramdaki tane adedi, kükürtlenmiş ve kükürtlenmemiş olması gibi kriterlere göre belirlendi. En pahalı kayısı fiyatı 155 TL ile jumbo boy kükürtlenmemiş kayısı için belirlenen satış fiyatı oldu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER