TMO 2024 çeltik alım fiyatlarını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024 yılı için çeltik alım fiyatlarını açıkladı. Yapılan açıklamada fiyatlar 3 farklı çeltik türü için belirlendi.

TMO 2024 çeltik alım fiyatlarını açıkladı

TMO, yaptığı yazılı açıklamasında Cammeo grubu çeltikler için fiyatın 30 bin TL/Ton (58 randıman) olarak belirlendiğini açıkladı.

Üreticilere gübre, mazot ve sertifikalı tohumluk gibi fark ödeme desteklerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ayrıca ödeneceği ifade edildi.

TMO ÇELTİK ALIM FİYATLARI

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2024 dönemi çeltik alım fiyatları belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, “2024 yılı çeltik üretimimizin 980 bin ton (TÜİK) olacağı tahmin edilmekte olup, hasat eylül ayı başında lokal olarak başlamıştır. Bugüne kadar çeltik piyasaları yakından izlenmiş ve gelinen noktada 2024 dönemi TMO çeltik alım fiyatları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir: Baldo grubu çeltikler 31 bin lira/Ton (55 randıman), Cammeo grubu çeltikler 30 bin lira/Ton (58 randıman), Osmancık grubu çeltikler 25 bin lira/Ton (60 randıman). Üreticilerimize mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve fark ödemesi destekleri Tarım ve Orman Bakanlığımızca ayrıca ödenecektir. Alımlara ilişkin detaylı bilgilendirme TMO tarafından yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada üreticilerin merakla beklediği 204 çeltik alım fiyatları da duyurulmuş oldu. Fiyatlar baldo grubu için 31 bin TL, Cammeo grubu için 30 bin TL ve Osmancık grubu için 25 bin TL olarak belirlendi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER