Altın piyasasında oldukça hararetli günler yaşanıyor. Ons altında fiyat yükselişleri yeniden başlarken ABD’den gelen veri akışları piyasaları etkiliyor. Trump ile beraber başlayan ticaret savaşları ise piyasalarda büyük bir belirsizliğe neden oluyor. Meydana gelen tüm gelişmeleri yorumlayan ekonomist Tunç Şatıroğlu ons altın ile ilgili olarak da değerlendirme yaptı.
TİCARET SAVAŞLARI YAŞANIYOR
Piyasalar hakkında genel bir değerlendirme yapan Tunç Şatıroğlu, “Piyasalarda büyük sıkıntı var ve bunlar ABD kaynaklı oluyor. Trump ek gümrük vergilerini devreye sokuyor ve bunlar piyasayı etkiliyor. Ticaret savaşları yaşanmaya başlandı. Daha Avrupa’ya konulacak olan gümrük vergisi var. Bunlar tamamlanınca piyasalar kaldığı yerden yoluna devam eder. Ancak bu konular şu anda çok can yakacak gibi görünüyor.” dedi.
ONS ALTINDA YENİ HEDEF
Ons altının fiyat değişimlerini yorumlayan Tunç Şatıroğlu, “Altın için Cuma günü göstergeler tamamen sata dönmüştü. Gelen verilerle ons altında yukarı yönlü hareket başladı ve satmayı gerektirecek bir durum olmadı. Zaten satılmasın veriler beklensin demiştim. Ons altında yeniden 2.900 dolar üstü seviyeyi takip edeceğiz. Bu hafta altın alımını önermiyoruz. Bu hafta ABD’den önemli veri akışları olacak ve bunların hepsi altın için kritik olacak.” ifadelerini kullandı.
GÜMÜŞ PİYASASINDA SON DURUM
Gümüş için de bir değerlendirme yapan Tunç Şatıroğlu, “Gümüşte de altına benzer bir görüntü var. piyasanın veri akışlarına tepkileri görmek gerekiyordu. Ons gümüşte bazı düşük fiyatlamalar beklenebilir. Gümüşte de yeni bir alım önerimiz yoktur. Bu haftanın geçmesi gerekiyor. Bu hafta veri akışları ve piyasaların tepkilerini gördükten sonra yeni bir değerlendirme yapılması daha mantıklı olacaktır.” şeklinde konuştu.
Not: Burada yer verilen değerlendirmeler ilgili uzmanın kişisel yorumlarıdır. Yatırım yapılması durumunda kazanç getireceğine dair bir garanti yoktur. Bu haber herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.