Ticaret Bakanlığı'ndan ekmek fiyatları açıklaması: Zam gelecek mi?

Son dönemde ekmek fiyatları için ilçelere göre değişen fiyat tarifesi uygulaması yapılması tepki çekmişti. Her fırının kendine göre bir fiyat tarifesi belirlemesi üzerine Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı.

Ticaret Bakanlığı'ndan ekmek fiyatları açıklaması: Zam gelecek mi?

Ticaret Bakanlığı son dönemde ekmek fiyatlarında yapılan tarife değişikliği üzerine resmi açıklama yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada farklı il ve ilçelerde fırınlarda değişik fiyat tarifesi uygulayan fırınların denetleneceği ve aykırılık belirlenmesi durumunda para cezası kesileceği duyuruldu.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN EKMEK FİYATI AÇIKLAMASI!

Ekmek fiyatının fırınlar tarafından farklı uygulanması nedeniyle vatandaşlar tepki gösterirken Ticaret Bakanlığı konuya el attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir.

Bu bağlamda, piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulmaktadır. Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlenmekte olup, belirlenen bu tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığı zaman gerekli denetlemeler Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafından hemen yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Fiyatı kendisi belirleyerek uygulayan fırınlara Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından idari para cezası kesileceği belirtilerek fırınlar uyarıldı. Haksız Fiyat Artışı nedeniyle Bakanlık tarafından 100 bin TL'den başlayan tutarlarda para cezası kesileceği ifade edilirken para cezasının üst sınırı ise 1 milyon TL olarak duyuruldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER