TESK Başkanı Palandöken araç muayene istasyonlarında alınan kredi kartı komisyonuna tepki gösterdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene istasyonlarında kredi kartı ödemelerinde haksız komisyon alındığını ifade ederek tepki gösterdi.

TESK Başkanı Palandöken araç muayene istasyonlarında alınan kredi kartı komisyonuna tepki gösterdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den araç muayenesi ücretinin kredi kartı ile ödenmesi sırasında alınan komisyona tepki gösterdi.

TESK Genel Başkanın Bendevi Palandöken, araçlarını muayene yaptırmak üzere araç muayane istasyonlarına getiren vatandaşların kredi kartı ile ödemelerinde ek komisyon alınması şikayetleri üzerine tepki gösterdi. Yeni yılla birlikte araç muayene ücretlerine yüzde 58,46 oranında zam yapıldığını aktaran TESK Başkanı Palandöken, muayene ücretleri olarak otobüs, kamyon, çekici ve tankerden 2 bin 462 TL 40 ücret alındığını, yine aynı şekilde bu araçların egzoz muayeneleri için ise 180 liradan 256 liraya çıktığını ifade etti. Palandökeni muayne ücretinin nakit ödendiği zaman ek bir masraf olmadığını ancak araçlarını muayeneye getiren vatandaşların ödemelerini kredi kart ile yaptıklarında araç muayene ücretine göre kart komisyonu kesildiğinin altını çizdi. Bendevi Palandöken, "Haksız ve yasal olmadan ortalama en düşük komisyon ücreti olarak 50 TL alınıyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyet giderilmeli. Alınan ek ücretler geri iade edilmeli ve denetimler arttırılmalı" dedi.

“KREDİ KARTI KALKARSA TİCARİ HAYAT BİTER”

Kredi kart ile yapılan ödemelerden alınan komisyonun haksız olduğunu ve yasal olmadığının altını çizen Palandöken, son iki yıl içerisinde yüksek enflasyon ve artan maliyetlerle birlikte vatandaşlar ve esnafın muayene ücretini ödemekte zorlanırken kredi kart ile ödemek isteyenlerden de yasal olmayan bir komisyon ücreti alındığına dair şikayetler haddinden fazla gelmeye başladığını sözlerine ekledi. Palandöken, marketten ekmek, beyaz eşyacıdan buzdolabı veya konfeksiyondan elbise alındığı zaman kimsenin komisyon almadığını belirterek, kredi kartı kalkarsa ticari hayat biter açıklamasında bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER