Temmuz ayı enflasyon oranları açıklandı!

Ülkedeki en önemli ekonomik verilerden birisi olarak gösterilen enflasyon rakamları her ayın ilk gününde açıklanıyor. Söz konusu rakamlar TÜİK tarafından vatandaşların bilgi sahibi olması için resmi internet sitesi üzerinden ilan ediliyor.

Temmuz ayı enflasyon oranları açıklandı!

Sadece bir kaç yılda çok hızlı bir şekilde yükselen enflasyon rakamları halkın nasıl bir geçim sıkıntısı yaşadığını gözler önüne sermişti. Resmi rakamlara göre yüzde 70'leri gören enflasyon oranları ile ilgili yükseliş alım gücünün çok azaldığı bilgisini vermişti.

YILIN İKİNCİ YARISI İÇİN DÜŞÜŞ OLACAK DENİLMİŞTİ

Hükümet kanadı ise en birinci gündem maddesi olarak bu konu belirlemiş ve oranı indirmek için hamleler yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmak üzere çok sayıda isim ise rakamların zirve yaptığını ve bunda sonra dezenflasyon sürecine girildiğini söylemişti.

Haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte memur maaşlarına bir zam gelmiş, emeklilerin maaşlarında ise ufak miktarda değişiklikler olmuştu. Asgari ücrete bir düzenleme yapılmamış ve yüksek enflasyonu düşürmenin birinci hedef olduğu ifade edilmişti.

Temmuz ayı enflasyon oranları açıklandı!

İŞTE BEKLENEN AÇIKLAMA

Geçen ayın açıklamasının ardından bu ay için beklenen açıklama geldi. Türkiye İstatistik Kurumu resmi internet sitesinden yaptığı bilgilendirmede Temmuz ayı enflasyon oranını Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %61,78, aylık %3,23 arttı olarak açıkladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER