Temmuz Aralık 2023 dönemi kıdem tazminatı tavan ücreti kaç lira oldu?

6 aylık enflasyon farkının açıklanması ile birlikte pek çok kalemde değişikliğe gidildi. Değişkenlik gösteren kalemler arasında yer alan kıdem tazminatı ile ilgili olarak da merak edilenler arttı.

Temmuz Aralık 2023 dönemi kıdem tazminatı tavan ücreti kaç lira oldu?

Temmuz Aralık 2023 dönemi kıdem tazminatı tavan ücreti kaç lira oldu? - Ülkemizde asgari ücret ve memur zamlarından etkilenen kıdem tazminatı tavan ücreti bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından yeniden gündeme geldi. Kıdem tazminatının tavanının belirlenmesinde etkili olan memur maaş zam oranın ardından pek çok vatandaş, ''Kıdem tazminatı tavan ücret kaç liraya yükseldi, 2023 Temmuz - Aralık dönemi kıdem tazminatı yeni tavan ücreti ne kadar'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Kıdem tazminatı tavan ücreti araştırmaları hız kazanırken memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranının belli olmasıyla birlikte kıdem tazminatı tavan ücretinde de artış yaşanacak. Memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakamlar gündeme gelirken uzmanların hesaplamalarını haberimize ekledik.

KIDEM TAZMİNATI TAVAN ÜCRETİ NE KADAR?

Memura yapılan 17,55'lik zam oranı baz alındığında hesap yapan uzmanlar, kıdem tazminatı yeni tavan ücretini 23 bin 489,81 TL olarak hesapladı. İlerleyen günlerde açıklanacak olan genelge ile Temmuz - Aralık 2023 dönemi yeni kıdem tazminatı tavan ücreti netleşmiş olacak.

temmuz-aralik-2023-donemi-kidem-tazminati-tavan-ucreti-kac-lira-oldu.jpg

Konuyla ilgili açıklamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER