Temmuz 2024 SSK Bağkur kök maaş ne kadar oldu, nasıl hesaplanır?

Kök maaş hesaplamaları gündemin en önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası SSK ve Bağ-Kur'lular kök maaş hesaplaması yaparken araştırmalar da başladı.

Temmuz 2024 SSK Bağkur kök maaş ne kadar oldu, nasıl hesaplanır?

Emekli ve memur maaş zammı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verisi sonrası netlik kazandı. 6 aylık enflasyon farkının da belli olması ile beraber SSK ve Bağ-kur emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri yüzde 19,31 zam alacak. Artışlarla beraber emekliler kök maaşlarını hesaplamaya başlarken ''Temmuz 2024 SSK Bağkur kök maaş ne kadar oldu, nasıl hesaplanır?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

Kök maaş emeklilerin kazançlarına göre hesaplanan net tutar olarak ifade edilirken bu maaşa yüzde 4 oranında aylık olarak ek ödeme ekleniyor. Kök maaş e-Devlet üzerinden de sorgulanabilirken ''Temmuz 2024 SSK Bağkur kök maaş ne kadar oldu, nasıl hesaplanır?'' sorusuna yanıt aranıyor.

TEMMUZ 2024 SSK BAĞKUR KÖK MAAŞI NE KADAR OLDU?

SSK emeklileri e-Devlet kapısı üzerinden giriş yaparak 4A Emekli Aylığı sayfasından detayları görüntüledikten sonra "5510 Ek 19 Miktarı" alanında yer alan miktarı 10 bin liradan çıkararak kök maaşa ulaşabiliyor.

Temmuz 2024 SSK Bağkur kök maaş ne kadar oldu, nasıl hesaplanır?

Bağ-Kur emeklileri ise e-Devlet kapısı üzerinden "4B Emekli Aylığı" sayfasından "4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın" bölümünden "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" ibaresinin olduğu yerdeki tutarı 10 bin liradan çıkararak kök maaşlarına ulaşabilecek. Güncel enflasyon farkına göre;

Kök maaşı 15 bin olan emekliler 18 bin TL alacak.
Kök maaşı 20 bin olan emekliler 24 bin alacak.
Kök maaşı 25 bin olan emekliler 31 bin TL alacak.Resmi açıklamanın Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER