Temmuz 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak, faiz sabit mi kalacak, düşecek mi?

Yurt içi piyasaların gözü Merkez Bankasının açıklayacağı Temmuz ayı faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı faiz kararının ne yönde olacağı merak edilirken toplantı tarihi sorgulanmaya devam ediyor.

Temmuz 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Para piyasaları için belirleyici rol oynayan faiz kararları için temmuz ayının son günlerinde heyecan arttı. Enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 50 oranına kadar artırılan faizin ardından bir süredir politika faizi de sabit tutuluyor. Yurt içi piyasaların gözü kulağı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayı faiz kararına çevrildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) açıklayacağı faiz kararının ne olacağı, toplantıdan nasıl bir karar çıkacağı merakla beklenirken para piyasaları da '' TCMB Temmuz ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Temmuz 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak, faiz sabit mi kalacak, düşecek mi?

MERKEZ BANKASI TEMMUZ AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TCMB Temmuz ayı faiz kararı beklenmeye devam ediyor. Yurt içi piyasaların merakla beklediği TCMB PPK faiz kararı için gözler toplantının yapılacağı gün ve saate çevrildi. Merkez Bankası Temmuz ayı faiz kararı 23 Temmuz Salı günü saat 14:00'te açıklanacak. Merkez Bankası Mayıs ve Haziran ayları içerisinde Politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu. TCMB'nin temmuz ayı toplantısında da faizin sabit bırakılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER