Temmuz 2024 köprü ve otoyol ücretlerine zam mı geldi?

Temmuz ayı pek çok zam haberi ile devam ederken son olarak köprü ve otoyol ücretlerine zam geleceği iddia edildi. Köprü ve otoyol ücretlerine zam geleceği iddiasının ardından zamlı liste de paylaşıldı.

Temmuz 2024 köprü ve otoyol ücretlerine zam mı geldi?

Ülkemizde temmuz ayı zam haberleri ile gündem olmaya devam ederken yeni açıklamalar da birbiri ardına geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, köprü ve otoyollara 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak zamları açıklarken vatandaşlar da ''Köprü ve otoyollara zam mı geldi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, temmuz ayında köprü geçiş ücretlerine zam geleceğini ifade ederken bu iddiayı da gerekçelendirdi. CHP'li Yavuzyılmaz, 2024 yılının ilk 6 ayında geçiş garantili köprü ve otoyollar için 18 milyar 593 milyon lira ödendiğini belirtirken temmuz ayına dikkati çekti.

TEMMUZ 2024 KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİNE ZAM MI GELDİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "İktidar şirketlerin kur kaybını dert edindi. Dolarları üç beş şirkete aktarmaya devam ediyor" açıklamasına yer verirken "Temmuzda geçiş ücretleri zamlanacak. Yılın sonunda fatura artacak. Hazine bu projeler için bir önceki yıla göre 2 kat fazla ödenek ayırmak durumunda kalıyor" şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Temmuz 2024 köprü ve otoyol ücretlerine zam mı geldi?

İddia edilen zamlı geçiş ücretleri ise basına şu şekilde yansıdı;

  • "1 Temmuz itibarıyla bu projelerde yapılacak kur ayarı ile geçiş ücretleri Osmangazi Köprüsü’nde 1.808 TL,
  • Çanakkale Köprüsü’nde 740 TL,
  • Avrasya Tüneli’nde 213 TL,
  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 180 TL”

Yavuzyılmaz, “Geçiş yapan her araç için fark ödemesi Osmangazi’de 1.409 TL, Çanakkale’de 321 TL, Yavuz Sultan Selim’de 131 TL ve Avrasya Tüneli’nde 101 TL olacak" açıklamasına yer verirken resmi açıklama da henüz gelmedi.

SONRAKİ HABER