Temmuz 2024 Kıdem tazminatı tavanı ne zaman açıklanacak?

Kıdem tazminatı ile ilgili sorular gündemdeki yerini aldı. Kıdem tazminatının tavanının ne zaman açıklanacağı merak konusu olmaya devam ederken rakamın ne kadar olacağı da şimdiden gündemdeki yerini aldı.

Temmuz 2024 Kıdem tazminatı tavanı ne zaman açıklanacak?

Türkiye, temmuz ayında emekli ve memurlara verilecek olan maaş zamlarına odaklandı. Emekli maaş zammı ile ilgili olarak heyecanlı bekleyiş devam ederken zammın etkileyeceği kalemler için de araştırmalar başladı. Memur zammı ile birlikte değişecek ücretler arasında kıdem tazminatı tavanı da yer alırken haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte kıdem tazminatı tavan ücreti değişiklik gösterecek.

''2024 Kıdem tazminatı tavan ücret kaç lira olacak?'' sorusuna yanıt aranırken bu tarihten itibaren emeklilik dahil kıdem tazminatı almaya hak kazanarak işten ayrılanların ücretleri de artış göstermiş olacak.

KIDEM TAZMİNATI TAVAN ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Kıdem tazminatı tavan ücretine ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Memur ve memur emeklisine yapılacak zamla birlikte değişecek olan ücretler arasında kıdem tazminatı tavanı da yer alıyor.

Temmuz 2024 Kıdem tazminatı tavanı ne zaman açıklanacak?

Kıdem tazminatı tavan ücret memur ve memur emeklisine yapılacak zam beklenti oranına göre yükselecek. Kesin rakam zam oranının netleşmesinin ardından belli olacak. TÜİK, 6 aylık enflasyon farkını 3 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak.

SONRAKİ HABER