Temmuz 2024 itfaiye eri, acil tıp teknisyeni maaşı ne kadar oldu?

3 Temmuz tarihinde enflasyon farkının açıklanması ile beraber maaş zamları da gündemdeki yerini aldı. Açıklanan enflasyon rakamlarının ardından 2024 yılı itfaiye eri, acil tıp teknisyeni maaşları merak konusu oldu.

Temmuz 2024 itfaiye eri, acil tıp teknisyeni maaşı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verileri ile netlik kazanan enflasyon rakamları ardından maaşlar hesaplandı. İtfaiye erleri ve acil tıp teknisyenleri Temmuz 2024 itibariyle ne kadar maaş alacaklarını merak ederken hesaplamalar da başladı.

Maaş zamlarında belirleyici rol oynayan ve enflasyon farkı ile ortaya çıkacak olan memur maaş zammı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. TÜİK verileri ile ortaya çıkan zam oranı ile memur, memur emeklisi ve emekli zam oranı belirlenecek. 3 Temmuz tarihinde açıklanan enflasyon verileri ile kamu personelleri ve emeklilerin maaşları belli olmaya başladı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre itfaiye erleri ve acil tıp teknisyeni maaşları da belli oldu. İtfaiye erleri ve acil tıp teknisyenleri ise ''İtfaiye erleri ve acil tıp teknisyeni maaşları ne kadar oldu? Enflasyon farkı ile birlikte itfaiye erleri ve acil tıp teknisyeni maaşları ne kadar oldu?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI VERİLERİ İLE MEMUR MAAŞLARI HESAPLANDI

Ocak - Temmuz 2024 tarihlerini kapsayan son 6 aylık rakamlara göre enflasyonlar verileri şu şekilde açıklandı;

Ocak ayı enflasyonu 6,70

Şubat ayı enflasyonu 4,53

Mart ayı enflasyonu 3,16

Nisan ayı enflasyonu 3,18

Mayıs ayı enflasyonu 3,37

Haziran ayı enflasyonu olarak açıklanırken Haziran 2024 enflasyonu verisi ise yüzde 1,64 olarak hesaplandı. Toplu sözleşme gereği memurlar Temmuz 2024 tarihinde zam alacak. Memur ve memur emeklileri Haziran ayında yüzde 24,89 zam alacak.

İtfaiye erleri ve acil top teknisyenlerinin maaşlarına ocak ayı içerisinde 49,25 oranında zam gelmişti. İlave zamdan bağımsız olarak memur ve memur emeklisinin alacağı 6 aylık zam oranı yüzde 24,89 olarak hesaplandı. Toplu sözleşme gereği de memurlar ek bir zam daha alacak.

Güncel hesaplamaya göre;

Temmuz 2024 İtfaiye eri maaşı 37 bin TL'den 46.209 TL'ye

Temmuz 2024 Acil Tıp Teknisyeni maaşı 42.000 TL'den 52.453 TL'ye yükselecek.

SONRAKİ HABER