Temmuz 2024 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

6 aylık enflasyon farkının açıklanması sonrası gözler temmuz ayı enflasyon oranına çevrildi. Temmuz ayı enflasyon oranının açıklanması beklenirken TÜİK'in enflasyon oranını açıklayacağı saat de sorgulanıyor.

Temmuz 2024 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Ağustos ayına girmemizle beraber temmuz ayı enflasyon oranının açıklanacağı tarih de sorgulanmaya başlandı. Temmuz ayında açıklanan haziran ayı enflasyon rakamları ile beraber 6 aylık enflasyon farkı belli oldu ve emekli ile memur maaş zammı da buna göre belirlendi.

6 aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından yılın diğer ikinci yarısı için temmuz ayı enflasyon oranı için geri sayım başladı. yılın diğer ikinci yarısı enflasyon oranları da yeni yılda yapılacak olan zam için belirleyici rol oynayacağından ''Temmuz 2024 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

TEMMUZ 2024 ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayının sona ermesiyle birlikte vatandaşlar ''Temmuz 2024 enflasyon oranı kaç, açıklandı mı? Enflasyon ne kadar çıktı, ne zaman açıklanacak?'' sorularını gündeme taşıdı.

Temmuz ayı enflasyon oranı henüz açıklanmadı. Temmuz ayı enflasyon rakamları 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Rakamlar yılın diğer ikinci yarısının açıklanan ilk verisi olarak da kayıtlara geçecek ve ocak ayında yapılacak olan zam için ortaya çıkan ilk rakam olacak.

SONRAKİ HABER