Temmuz 2024 65 yaş aylığı ne kadar olacak, yaşlılık maaşı artacak mı?

Enflasyon rakamlarının açıklanması beklenirken bir yandan da 65 yaş aylıklarına ilişkin sorulara yanıt aranıyor. 65 yaş aylıklarının zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu olmaya devam ederken detayları derledik.

Temmuz 2024 65 yaş aylığı ne kadar olacak, yaşlılık maaşı artacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları yakından takip ediliyor. enflasyon rakamlarının açıklanması için geri sayım sürerken 6 aylık enflasyon farkına göre de emekli ve memur maaşları belirlenecek.

Emekli ve memur maaşlarının artacak olması beraberinde pek çok kalemi de etkileyecek. Bununla beraber yaşlılık aylığı, şartları sağlayan ve 65 yaşını doldurmuş vatandaşlara ödenirken hak sahipleri de ''Temmuz 2024 65 yaş aylığı ne kadar olacak, yaşlılık maaşı artacak mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

65 yaş aylığı, memur maaş zammına göre şekillenirken temmuz ayı emekli ve memur maaşı ile beraber yaşlılık maaşının ne kadar olacağı sorgulanan konular arasında yer aldı. 65 yaş aylığından faydalanacak olanlar ve bu desteği alanlar temmuz zamları ile beraber yaşlılık maaşının ne kadar olacağını sorguluyor.

TEMMUZ 2024 65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında açıklanacak enflasyon rakamları ile emekli ve memur maaş zamları da netleşecek. Böylece yaşlılık maaşının tutarı da belli olacak.

Temmuz 2024 65 yaş aylığı ne kadar olacak, yaşlılık maaşı artacak mı?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Mayıs ayı itibarıyla açıklanan 5 aylık enflasyon verisi yüzde 22.72 olarak açıklandı. Haziran ayında enflasyonun yüzde 2.52 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu veriler ışığında SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 25.81 oranında, memur ve memur emeklileri ise yüzde 20.34 oranında maaş farkı alacaklar.'' dedi. Rakam 3 Temmuz'da TİK tarafından açıklanacak olan enflasyon verisi sonrası belli olacak.

SONRAKİ HABER