Temmuz 2024 6 aylık enflasyon farkı ile uzman çavuş, jandarma, subay, astsubay maaşları

Uzun zamandır merak edilen askeri personel maaşlarına gelecek zam merak konusu oldu. TÜİK tarafından açıklanan 2024 yılının ilk 6 aylık enflasyon verisi ile beraber 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Açıklanan fark ile beraber asgari personeller maaş zammı hesaplaması yapmaya başladı.

Temmuz 2024 6 aylık enflasyon farkı ile uzman çavuş, jandarma, subay, astsubay maaşları

2024 yılına girilmesi ile birlikte 6 aylık enflasyon rakamları sonucunda belirlenecek olan memur ve emekli maaş zamları da merak edilmeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapan personeller tarafından da oldukça merak edilen bu rakamların toplu sözleşme ve enflasyon farklı ile belirleneceği öğrenildi. Ardından Haziran 2024 ayı enflasyon rakamları beklenmeye başladı.

TEMMUZ 2024 TSK PERSONELİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

6 aylık enflasyon rakamları ile belli olacak olan maaş zamlarının öğrenilebilmesi için TÜFE değerleri de merak konusu oldu. Haziran ayının enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur maaşlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan enflasyon rakamları bugün TÜİK tarafından açıklandı.

2024 yılının haziran ayında enflasyon değerlerinin ne kadar olduğu konusunda gelen açıklama ile birlikte bu rakamlar belli oldu. Enflasyon farklı ile belirlenecek olan memur maaşlarının ne kadar olacağı TSK personelleri tarafından merak edildi. Subay, astsubay, jandarma, uzman çavuş olarak görev yapan kişiler tarafından ilk 6 aylık enflasyon rakamları ile belli olacak olan maaş tutarları da merak edildi.

İlk 6 ayın enflasyon veriler ise şöyle;

Ocak ayı enflasyonu 6,70

Şubat ayı enflasyonu 4,53

Mart ayı enflasyonu 3,16

Nisan ayı enflasyonu 3,18

Mayıs ayı enflasyonu 3,37

Haziran ayı enflasyonu olarak açıklanırken Haziran 2024 enflasyon oranı yüzde 1,64 arttı. Toplu sözleşme gereği de memurlar zam alacak. Türkiye'nin merakla beklediği Haziran ayı enflasyon verisi açıklandı. Veriye göre memur ve memur emeklileri yüzde 24,89, SSK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Güncel olarak TSK personelinin aldığı maaşlar;

Uzman çavuş;

Temmuz 2024 6 aylık enflasyon farkı ile uzman çavuş, jandarma, subay, astsubay maaşları

Subay;

Temmuz 2024 6 aylık enflasyon farkı ile uzman çavuş, jandarma, subay, astsubay maaşları - Resim : 2

Astsubay;

Temmuz 2024 6 aylık enflasyon farkı ile uzman çavuş, jandarma, subay, astsubay maaşları - Resim : 3

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının hemen ardından yapılacak resmi açıklama ile zam tutarların belli olması bekleniyor. Yukarıdaki rakamlar üzerinden zam hesaplaması yapılabilecek.

SONRAKİ HABER