Temmuz 2023 Ehliyet fiyatlarına zam geldi mi, kaç TL oldu?

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına ara zam kararının alınmasıyla birlikte zam haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Temmuz ayında ehliyet ücretlerine zam geleceği sosyal medyada iddia edilirken konuyla ilgili gelişmeler merak edildi.

Temmuz 2023 Ehliyet fiyatlarına zam geldi mi, kaç TL oldu?

Temmuz 2023 Ehliyet fiyatlarına zam geldi mi, kaç TL oldu? - Ülkemizde döviz artışı zam haberlerinin birbiri ardına gelmesine neden oluyor. Temmuz ayında asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına zam kararı alınırken hemen her kalemde de fiyat artışına gidiliyor. Sosyal medya platformları üzerinde maaşlara yapılan zamların ardından temmuz ayında ehliyet ücretlerine de zam geleceği dillendirilmeye başlandı. Bununla birlikte ''2023 Temmuz ehliyet ücretlerine zam geldi mi?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

EHLİYET ÜCRETLERİNE ZAM GELECEK Mİ?

Araç ve motorlu taşıt kullanmak için olmazsa olmazlar arasında yer alan ehliyet 18 yaş ve üzerinde olan vatandaşların aldıkları bir belgedir. Ehliyetler 16 farklı kategoride verilirken ehliyet almak için sürücü kursuna kayıt yapılması zorunludur. Memur ve asgari ücrete yapılan zamların ardından ehliyet fiyatlarına da 10 Temmuz itibariyle yeni bir zam yapılacağı iddia edildi. Henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

temmuz-2023-ehliyet-fiyatlarina-zam-geldi-mi-kac-tl-oldu.jpeg

2023 EHLİYET ÜCRETLERİ

B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 3.258,9 TL'dir. Bu rakama ek olarak sürücü kursu ücreti eklenmektedir.

B SINIFI EHLİYET SÜRÜCÜ KURSU FİYATLARI

  • Sürücü kursu: 2.900 TL
  • Teorik ders saat ücreti: 50 TL
  • Ders ücreti: 1.700 TL
  • Direksiyon ders saat ücreti: 335 TL
  • Ders ücreti: 5,360 TL

EN AZ YÜZDE 30’LUK BİR ZAM BEKLENİYOR

Sürücü Kursu Sahibi Ömer Faruk Topdemir, zam iddiaları ile ilgili olarak “Asgari ücretin artması, parça fiyatlarının artması, araç fiyatlarının artması ve en önemlisi yakıt fiyatlarının artması ile birlikte en az yüzde 30’luk bir zam öngörülüyor. Peşinden bir artış daha bu yıl içerisinde bekliyoruz. Bu hafta vatandaşlarımız sürücü kurslarından ehliyet alırsa eski rakamdan faydalanacak. Sonraki haftaya kalanlar ise maalesef ki zamlı tarife ile karşılaşacaklar. Ehliyet almak isteyenler en yakın sürücü kurslarına hemen gelsinler diyebilirim.” dedi.

SONRAKİ HABER