Temassız ödeme miktarı limiti iki katına çıkarıldı

Yılın ikinci yarısı bir çok yeni değişikliği beraberinde getirdi. Bu yeni uygulamalardan birisi de kart ile yapılan temassız ödemelerdeki üst sınırın daha da yukarı çekilmesi oldu.

Temassız ödeme miktarı limiti iki katına çıkarıldı

Teknolojinin gelişmesi ve değişmesi günlük hayatta alışveriş yapma şekillerini de değiştirmişti. Farklı şekilde yapılan ödeme şekillerinden en çok sevilen ve tercih edilen ise kredi ya da banka kartı ile POS cihazı üzerinden yapılanı olmuştu.

Bu sistemde vatandaşlar belli bir miktara kadar olan harcamaları için kartlarını POS cihazına yaklaştırıyor ve başka bir tuşa dokunmadan ödeme yapabiliyordu. Kartların temassız ödemeye açık olması bir dizi önlem alınmasını da beraberinde getirmişti.

YENİ KARAR BUGÜN UYGULANMAYA BAŞLANDI

Kartların çalınma ya da gizli bir şekilde üzerlerinden ücret tahsili yapılmasının önüne geçilmesi adına bir kerede temassız ödeme miktarı 750 TL olarak uygulanıyordu. Bu miktar ile ilgili yeni bir karar alındı ve söz konusu sınır iki katına çıkarıldı.

Artık vatandaşlar 1 Temmuz itibariyle bir kerede 1500 TL'ye kadar olan harcamalarında temassız ödeme seçeneğini kullanabilecek. Bu miktarın üzerinde ücretlerde ise kartın şifresini girmek gerekecek.

LİMİTLER ARTIRILIYOR

Koronavirüs salgını döneminde popülaritesini artıran temassız ödemenin ileyen süreçte de aynı yaygın kullanımını sürdürmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ATM'lerden bir günde çekilebilen para miktarında bir artırıma gidilmişti. Fiyatların yükselmesi bu yönde bir karar alınmasına neden olmuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER