Tekel bayileri başkanı Aybaş açıkladı! Sigaraya 9 TL zam geliyor

Sigaraya zam gelmesi haberleri sosyal medyada konuşulurken, vatandaşlar sigaraya zam gelip gelmediğini araştırıyor.

Tekel bayileri başkanı Aybaş açıkladı! Sigaraya 9 TL zam geliyor

Sigaraya zam geldi. 2024 Temmuz için fiyat artış haberleriyle sigara zamları gündeme geldi. Sigara zammı ile birlikte en pahalı ve en uygun fiyatlı sigaralar araştırılıyor.

Temmuz 2024'te hangi sigaraya ne kadar zam geldiği merak edilen konular arasında yer alıyor. TÜİK tarafından açıklanan 2024 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamları sonrası gözler sigara zammına çevrildi. Sigara ürünlerinde uygulanacak olan ÖTV artışı, TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklaması ile belli oldu. 4 Temmuz 2024 tarihinden itibaren güncel sigara fiyatları merak ediliyor.

Tekel bayileri başkanı Özgür Aybaş, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Sigaraya 9 TL zam geçişi oldu. Bazı çeşitlerine 10 TL geldi. Memlekete hayırlı olsun" dedi.

Tekel bayileri başkanı Aybaş açıkladı! Sigaraya 9 TL zam geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre 2024 yılının ilk 6 ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yüzde 19,49 oldu. Böylece her bir paket sigarada ÖTV artışı 6,49 TL yükseldi. Bir paket sigaranın 39,5 TL’si sadece ÖTV’den oluşacak. Buna yüzde 20 oranında KDV eklenince sigarada paket başı zam toplamda 7,79 TL oluyor.

Tekel bayileri başkanı Aybaş açıkladı! Sigaraya 9 TL zam geliyor - Resim : 2

SİGARA MARKALARINA GÖRE FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK YAŞANIYOR

Sigarada paket başı zam net 10 TL’ye yükseldi. Sigara markalarına göre fiyatlarda değişiklik oluyor. Bazı firmalar, sigara markalarına göre 9 TL ve 10 TL zam uygulaması yaptı.

JTI grubunun sigara fiyatlarında 10 TL’lik artış yaşandığı görüldü. Diğer grupların da aynı zamları yaptıkları ve bayilere yeni fiyat listelerinin ulaştırılacağı bilgisine ulaşıldı. JTI grubunun en yüksek sigara fiyatı 80 TL olarak açıklandı. Aynı grubun en düşük fiyatlı sigarası ise 67 TL’den satılmaya başlanıyor. JTI grubunun dışındaki fiyatlandırmaların nasıl olduğu da merak ediliyor. Diğer gruplarda da benzer fiyatların olması bekleniyor.

Yapılan zamlar karşısında oldukça zorlandıklarını belirten vatandaşlar, sigaralara gelen zamlar nedeniyle fiyatlar karşısında isyan ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER