Tek zam gündem oldu! Asgari ücret zam senaryosundaki masadaki rakam 17 bin TL

Milyonlarca asgari ücretli çalışan 2024 yılında yapılacak zam için geri sayıma başladı. Asgari ücrette yeni rakam merak konusu olurken Bakan Işıkhan'ın tek zam açıklaması sonrası kulisler hareketlendi. Asgari ücrette yeni rakam ortaya çıktı.

Tek zam gündem oldu! Asgari ücret zam senaryosundaki masadaki rakam 17 bin TL

Ülkemizde çalışan bir bireyin en az alması gereken maaş olarak karşımıza çıkan asgari ücret tutarı şu an 11 bin 402 lira olarak hesaplara yatırılıyor. Asgari ücret ile çalışan milyonlarca vatandaş da enflasyona ezildiğini belirterek etkili bir maaş zammı bekliyor.

Asgari ücrete 2024 yılında yapılacak zam için geri sayım başlarken Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yeni yılda geçerli olacak zam oranına karar verilecek. Asgari ücrete gelecek olan zamla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 'tek zam' açıklaması sonrası kulisler yeniden hareketlendi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN MASADAKİ RAKAM 17 BİN TL'YE ULAŞTI

Milyonlarca çalışan için geri sayım başladı. Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tek zam sinyali verdi. Yılda iki kez zam aldığı için sevinen asgari ücretli için yeni çalışmalar yoldayken asgari ücrette beklentiler de açıklama sonrası yükseldi. Zam için kulislerde konuşulan rakam ortaya çıktı. Asgari ücretin belirlenmesi için kulislerde konuşulan rakamlar her gün değişirken son olarak 17 bin TL için açıklama yapıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayının ilk haftasında toplanacak. Görüşmeler için geri sayım başlarken asgari ücret tartışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla birlikte yeniden hareketlendi. Bakan Işıkhan'ın 'tek zam sinyali' asgari ücrette beklentileri artırırken kulislerde 17 bin TL için söylemlerin başladığı bildirildi.

ekran-goruntusu-2023-11-22-143700.png

BAKAN IŞIKHAN’DAN TEK ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin, “Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı.” açıklamasında bulundu. Tek zam için çalışmaların yürütüldüğünün söylenmesi üzerine asgari ücretli çalışanın da zam beklentisi yükseldi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER