TCMB politika faiz oranı son dakika açıklandı! Merkez Bankası ekim ayı faiz kararı belli oldu

TCMB, beklenen ekim ayı PPK toplantısı faiz kararını açıkladı. Son dakika olarak duyurulan faiz kararı ile piyasaların nasıl şekil alacağı merak edildi. Vatandaşlar TCMB'nin faiz kararını merak ederken detayları derledik.

TCMB politika faiz oranı son dakika açıklandı! Merkez Bankası ekim ayı faiz kararı belli oldu

Döviz ve altın kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) ekim ayı faiz kararına çevrilmişti. Piyasaların şekil alacağı faiz kararı için TCMB'nin PPK toplantısı beklenirken son dakika açıklaması geldi.

TCMB tarafından beklenen Ekim 2023 Para Politikası Kurulu Toplantısı sonuçlandı. 26 Ekim 2023 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan liderliğinde beşinci toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantı sonrasında merakla beklenen faiz kararı TCMB tarafından yayımlanan PPK tutanağı ile kamuoyuna duyuruldu.

TCMB EKİM 2023 FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün toplandı. Aynı gün saat 14.00'da faiz kararı açıklandı. Eylül ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25,00'ten yüzde 30'a yükseltilmişti. Merkez Bankası'nın bu toplantıda da faiz artırımına devam etmesi beklenirken Para Politikası Kurulu ekim ayı faiz kararını son dakika duyurdu.

merkez-bankasi-faiz-kararini-bugun-aciklayacak-kbdo.jpg

EKİM AYINDA FAİZ ARTTI

Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 30’dan yüzde 35 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir. Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir.

ekran-goruntusu-2023-10-26-140658.png

Haberankara.com

SONRAKİ HABER