TCMB Piyasa Katılımcıları Anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları açıklandı. TCMB anketinde piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları beklentisi gerilerken anketin detayları da para piyasalarının gündeminde yer aldı.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi

Türkiye'de artan enflasyon ve döviz kuru ile beraber Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu dolar kuru tahminini ve enflasyon beklentisi de merakla takip ediliyor. TCMB tarafından duyurulan beklentiler vatandaşların gündeminde yer alırken bir son dakika açıklaması yapıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi son dakika yayımlandı. TCMB yıl sonu anketine göre yıl sonu dolar kuru tahmini ile enflasyon beklentisi açıkladı.

TCMB PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ YAYINLANDI: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ GERİLEDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 65 katılımcıyla gerçekleştirdiği temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayınladı.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları açıklandı. TCMB anketine göre piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi yüzde 43,52'den yüzde 42,95'e geriledi. TCMB'nin anketine göre geçen ay yüzde 2,41 olan temmuz ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,77'ye çıktı. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi ise yüzde 43,52'den yüzde 42,95'e geriledi.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi

TCMB PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ DOLAR/TL BEKLENTİSİ ARTTI

TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketine göre TÜFE'de artış beklentisi 12 ay sonrası için yüzde 31,79'dan yüzde 30,02'ye, 24 ay sonrası için yüzde 20,33'ten yüzde 19,32'ye indi. Katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi 37,7463'den 37,3667'ye düşerken, 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 41,4115'den 41,5175'e çıktı.

POLİTİKA FAİZİ CARİ AY SONU BEKLENTİSİ YÜZDE 50 OLDU

Cari yıl için Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) artış beklentisi yüzde 3,4'e yükselirken, gelecek yıl için ise yüzde 3,6'ya düştü. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 35,90'dan yüzde 34,57'ye düştü.

SONRAKİ HABER