TCMB ocak ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, mevduat ve kredi faizleri artar mı?

Para piyasaları TCMB tarafından açıklanan olan faiz kararına odaklandı. Ekonomi gündemini yakından takip edenler gelecek yılın ilk faiz kararına odaklandı. Faiz kararının ne zaman açıklanacağı merak edilirken bir yandan da mevduat faizlerinin artıp artmayacağı araştırılmaya başlandı.

TCMB ocak ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, mevduat ve kredi faizleri artar mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Aralık 2023 tarihinde politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye yükseltti. TCMB'nin bir sonraki faiz kararı Ocak ayında yapılacak toplantının ardından ilan edilecek. Bu çerçevede 2024 yılının ilk faiz kararı da merakla beklenmeye başladı.

TCMB'nin faiz kararı ekonomi gündemini takip eden vatandaşlar için merak konusu oldu. Yılın ilk faiz kararı beklenirken ‘’TCMB ocak ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, mevduat ve kredi faizleri artar mı?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

OCAK 2024 TCMB TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bu yıl ilk toplantısını 25 Ocak 2024 tarihinde yapacak. TCMB faiz kararının belli olması için geri sayım başlarken mevduat ve kredi faizlerindeki yükselişler 2023 yılında devam etmişti.

TCMB ocak ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, mevduat ve kredi faizleri artar mı?

Yeni yılın ilk toplantısında alınacak faiz kararı merak edilirken ‘’TCMB faiz kararı sonrası mevduat ve kredi faizleri artar mı?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

TCMB ocak ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, mevduat ve kredi faizleri artar mı? - Resim : 2

TCMB, 50 faiz artışı kararı verirse mevduat tarafında fazla hareket beklendiğini kaydeden uzmanlar, kredi ve kredi kartı faizlerinde artış yaşanabileceğini belirtti. Söz konusu artış ise 25 Ocak tarihinde TCMB'nin PPK toplantısı sonrası belli olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER