TCMB, KKM'de yeni adım attı! KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yeni bir adım attı. Uzmanların ülke ekonomisini 703 milyar liradan fazla zarara uğrattığını düşündüğü KKM'de asgari faiz zorunluluğunu kaldırdı.

TCMB, KKM'de yeni adım attı! KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin hayata geçirdiği Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları ile ilgili olarak yeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ekibi harekete geçti. Ülke ekonomisine olan zararın önüne geçmesi üzerine KKM hesapları ile ilgili olarak her geçen gün yeni bir karar alınırken TCMB, bu kez asgari faiz zorunluluğu ile ilgili flaş bir kararı son dakika olarak duyurdu.

KKM'de güncel olarak asgari faiz oranı politika faizi olarak uygulanıyordu. Politika faizi yüzde 30 seviyesinde tutulurken TCMB, KKM hesaplarla ilgili yeni bir karar aldı. TCMB kararı ile Türk Lirası (TL) dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı.

KKM'DE YENİ ADIM

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında politika faizinin 300 baz puan üstündeki azami faiz uygulaması mart ayında sona ermişti. Buna göre üst sınırı bankalar belirlerken KKM ile ilgili olarak TCMB yeni karar aldı. Türk Lirası dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı.

KKM'DEN ÇIKILMASI HEDEFLENİYOR

Bir süredir KKM’ye ilişkin gelişmeler art arda yaşanırken KKM’nin olarak ne zaman sona ereceği merak edilmişti. Henüz net bir tarih bulunmazken adım adım alınan kararlar ekonomi yönetiminin yapacağı açıklamalarla şekilleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER