TCMB Başkanı Karahan’dan ekonomide sürdürülebilir iyileştirme açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’dan önemli bir değerlendirme geldi. Karahan yaptığı açıklamasında daha kırılgan ve hızlı bir iyileşme yerine ekonomide sürdürülebilir bir iyileşmenin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

TCMB Başkanı Karahan’dan ekonomide sürdürülebilir iyileştirme açıklaması

TCMB Başkanı Karahan, hızlı bir şekilde büyüyen ekonomilerin çok fazla sermaye çekme eğilimi olduğunun altını çizerek, buradaki sermaye akışlarının çok dalgalı bir hızlı bir şekilde çıkabileceğini de vurguladı.

New York’ta düzenlenen Global Düzenleyici Forumu’na katılan ve burada önemli açıklamalarda bulunan TCMB Başkanı Fatih Karahan, fark yaratan şeyin aslında güvenilir kurumlara sahip olmak gerektiğini belirtti.

"PİYASDA ÇOK FAZLA OYNAKLIK VAR"

Bilgi hızlı yayıldığı için piyasada çok daha fazla oynaklık olduğunu söyleyen Karahan, konuşmasında şu açıklamaları yaptı:

“Bilginin şu anda yayılma hızı, 5-10 yıl öncesine göre çok farklı ve bunun önemli sonuçları var. Elbette, piyasa verimliliği açısından harika bir şey, ama aynı zamanda çok fazla amplifikasyona da yol açıyor. Artık çok daha fazla oynaklık var ve bunun piyasadaki temellerle daha az, belki de duygularla daha fazla ilgisi var. Bu da finansal piyasalarda daha az verimli sonuçlara ve çok daha fazla oynaklığa neden oluyor”

"GÜVENİLİR KURUMLARA SAHİP OLMAK"

Bu durumun başa çıkma konusunda zor olduğunu ifade eden Karahan, önlenebilecek somut bir şey olmadığını belirtti. Bu sebeple bu noktada fark yaratan şeyin güvenilir kurumlara sahip olmanın önemi vurgulandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER