TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa mı etti?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada hızla yayılan iddiaların ardından vatandaşlar gerçeği öğrenmek için araştırma yapmaya başladı. Merkez Bankası Başkanı istifa mı etti? Hafize Gaye Erkan neden istifa etti?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa mı etti?

Türkiye akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düşen bir haber ile sarsıldı. Son yıllarda olumsuz bir grafik çizen Türkiye ekonomisinde alacağı kararlar ile olumlu yönde etkili olması beklenen ve yaklaşık 9 aydır görevinde bulunan Hafize Gaye Erkan'ın istifa ettiği iddia edildi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANINDAN AÇIKLAMA

Amerika'da finans sektöründe büyük önem arz eden kuruluşlarda üst düzey konumlarda çalışan ve Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Merkez Bankası Başkanlığına getirilen Hafize Gaye Erkan ve ailesi ile ilgili son günlerde bir çok iddia ortaya atılmıştı.

Yaşanılan bu olayların ardından gece saatlerinde ülke ekonomisine bomba gibi bir etki edecek haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa etiğini açıkladı.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa mı etti?

HAFİZE GAYE ERKAN İSTİFA NEDENİNİ AÇIKLADI

Yaşanılan bu son dakika haberinin ardından Hafize Gaye Erkan görevinden istifa ettiğini açıkladı. Erkan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada istifa nedeninin özel sebeplerden kaynaklandığını açıkladı.

Hafize Gaye Erkan “Gelinen noktada ekonomi programımız meyvelerini vermeye başlamıştır. Rezervlerimizdeki artış, ekonomik veriler ile enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler bu başarının kanıtıdır” diyerek görevlerinde başarılı bir çizgide ilerlediklerini ifade etti.

İstifa etme kararını hakkındaki iddialardan dolayı ailesinin etkilenmesine bağlayan Erkan “kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum” şeklinde konuştu.

YENİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI KİM OLACAK?

Ülke ekonomisini derinden sarsan bu olayın ardından yeni Merkez Bankası Başkanının kim olacağı merak konusu oldu. Kısa zaman içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Merkez Bankası Başkanının kim olacağına dair bir atama kararı alması bekleniyor.

SONRAKİ HABER