TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul'da ev bulamadı annesinin yanına taşındı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki yüksek kiralardan dolayı yakındı. TCMB Başkanı Erkan, İstanbul'da kiraların çok yüksek olduğunu, ev bulamadığını ve annesinin yanına taşındığını açıkladı.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul'da ev bulamadı annesinin yanına taşındı!

Ülkemizde kiralardaki fiyat artışları devam ediyor. Kiraların artması ve fahiş fiyatlara çıkması ile birlikte kira artışlarına yüzde 25 oranında sınır getirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki yüksek kiralardan şikayet etti. ECMB Başkanı Erkan, İstanbul'da kiraların çok yüksek olduğunu belirterek ev bulamadığını çözümü annesinin yanına taşınarak bulduğunu açıkladı.

TCMB BAŞKANI ERKAN'DAN KİRA FİYATLARINA YÖNELİK ŞİKAYET

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul’daki kira artışı nedeniyle annesinin yanına taşındığını açıkladı. TCMB Başkanı Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" şeklinde bir soru yönelterek şikayetini dile getirdi.

Hafize Gaye Erkan Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Ek ödemeler hariç brüt 161 bin lira maaşı bulunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erkan, İstanbul’daki kira fiyatlarından şikayetçi oldu. Kira fiyatlarına yönelik açıklamada bulunan TCMB Başkanı Erkan, “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” ifadelerine yer verdi. Yüksek memur rütbesindeki TCMB Başkanı Erkan’ın bile annesine yerleştiren yüksek kira fiyatlarına karşı önerisi ise sosyal konutların arttırılması olurken TCMB Başkanı Erkan, birden fazla evi olanlara ilişkin ‘’Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı''dedi.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan İstanbul'da ev bulamadı annesinin yanına taşındı!

TCMB Başkanı Erkan, apartman görevlisiyle diyaloğunu anlatırken; "Bir Merkez Bankası başkanı markette ilk neye bakar?" sorusunu ‘’Ben markette patatesin, kırmızı etin ve sütün fiyatına bakıyorum. Ekmek, süt ve akaryakıtın enflasyonda ciddi bir etkisi var. Aynı ürünü farklı fiyata satan market gördüğüm zaman bunu onlara soruyorum. Biz normal dışarıdan alınan yoğurt yemiyoruz, mayalıyoruz. Süt fiyatları bazen markette artmıyor ama TÜİK istatistiklerinde arttığını görüyorum. Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor.'' açıklamalarına yer verdi.

Enflasyon ve fiyat artışlarına nasıl bir çözüm bulunacağı ise takip ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER