TCMB Başkanı Erkan'dan New York çıkarması! Rezervler tüm zamanların en yüksek seviyesinde

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, New York'ta gerçekleşen TCMB'nin "Yatırımcı Günü" etkinliğinde yaptığı açıklamada, politikalarının etkili bir şekilde çalıştığını ve rezervlerin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.

TCMB Başkanı Erkan'dan New York çıkarması! Rezervler tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD'nin New York kendinde gerçekleşen TCMB'nin "Yatırımcı Günü" etkinliğine katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Erkan, 2024 yılı hedefleri ve politikalarındaki son durumu paylaştı.

Yatırımcı Günü etkinliğine, büyüklüğü 50 trilyon doları bulan dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200'ü aşkın üst düzey temsilci katıldı. Gaye Erkan, katılımcılara Türkiye'de para politikası ve enflasyon görünümüne ilişkin sunum yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise toplantıya video konferans aracılığı ile katıldı ve yatırımcıların sorularını yanıtladı.

‘’BUNU BAŞARMAYA KARARLIYIZ''

TCMB Başkanı Erkan'dan New York çıkarması! Rezervler tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Toplantı ardından edinilen bilgilere göre, Gaye Erkan yaptığı sunum sırasında, dezenflasyona ulaşma konusunda kararlı olduklarını belirterek, bunun başarı ölçütleri olduğunu ve başarmakta kararlı olduklarını ifade etti.

Başkan Erkan, dezenflasyon tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine de önemli ölçüde yaklaşıldığını söyleyerek, aralık ayında parasal sıkılaştırma hızını azalttıklarını ve parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa zamanda tamamlamayı öngördüklerini de dile getirdi. Eylül ayından beri TL mevduatının güçlü bir geçişle birlikte tüketim ve ithalat talebinde azalma, bunun sonucunda cari açık ve rezerv artışında iyileşme, bununla birlikte enflasyon beklentilerinde belirgin bir iyileşme ve enflasyonun ana eğiliminde düşüş gözlemlemekten memnuniyet duyduklarını da kaydeden Erkan, Türkiye'nin CDS'i mayıs ayında bulunduğu zirveye kıyasla yarıdan fazla gerileyerek sert bir düşüş gösterdiğini ve kur oynaklığının önemli ölçüde azaldığının altını çizdi.

REZERVLER TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

TCMB Başkanı Erkan'dan New York çıkarması! Rezervler tüm zamanların en yüksek seviyesinde - Resim : 2

Başkan Erkan, TL mevduat payının arttırılmasına devam edileceğini de aktarırken, rezervlerin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi. Sermaye girişlerinin de hızlanarak kasım-aralık dönemi boyunca 9 milyar doların üzerinde sermaye girişi gerçekleştiğini açıklayan Erkan, programlarının etkili bir şekilde çalıştığını ancak sürdürülebilir fiyat istikrarı sağlanana kadar işlerinin bitmiş sayılmayacağına değindi.

DEZENFLASYON YILI 2024!

Gaye Erkan, 2024'te hedeflerinin dezenflasyona ulaşmak olduğunu vurgulayarak, döviz rezervlerini güçlendirmeye devam edeceklerini ve rezervleri artırmada önemli bir ilerlemeye de ulaştıklarını belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER