TBMM'de onaylandı! En düşük SSK ve Bağ Kur emekli maaşı ne kadar oldu?

Bugün TBMM'de İşsizlik Sigortası ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin onaylanmasının ardından vatandaşlar tarafından en düşük emekli maaşının ne kadar olduğu hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

TBMM'de onaylandı! En düşük SSK ve Bağ Kur emekli maaşı ne kadar oldu?

Milyonlarca emekli tarafından Ocak ayının başından itibaren en çok merak edilen konular arasında en düşük emekli aylıklarının ne kadar olduğu konusu yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu ayın başında yapılan açıklamalarda memur ve SSK, Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılan zam duyurulmuştu. Fakat memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılan zam oranlarının aynı olmamasına tepkiler gelmeye başladı. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranlarına ek olarak bir zam yapıldığından daha bahsetti.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI EMEKLİLER İÇİN BİR MÜJDEYİ DAHA DUYURDU!

Bunun üzerine bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalarda yapılan ek zammın yükseltildiği öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2024’ü Emekliler Yılı ilan etmiştik.

Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz.

Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum;

SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun." şeklinde ifadelere yer verildi.

Böylelikle gelen zam ek oranının yükseltildiği ifade edildi. Karar TBMM'de İşsizlik Sigortası ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile birlikte de onaylandı.

EN DÜŞÜK SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından emekli vatandaşlar tarafından da en çok merak edilen konular arasında en düşük emekli aylıklarının ne kadar olduğuydu. Bugün kararın Türkiye Büyük Meclisi'nde İşsizlik Sigortası ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin onaylanmasının ardından kesinleştiği ifade edildi. Bu çerçevede en düşük emekli aylığı 10 bin TL , zam oranı da yüzde 49.25 olarak güncelleneceği öğrenildi.

SONRAKİ HABER