TBMM'de çalışma yapılıyor! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemeleri yıl sonuna yetişecek!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılı kapsamında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılacağı kaydedilmişti. Söz konusu ödemelerde çalışan emeklilerin de kapsama dahil edilmesi ile birlikte ödemelerin yapılacağı tarihler merak konusu oldu.

TBMM'de çalışma yapılıyor! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemeleri yıl sonuna yetişecek!

Türkiye'de yılda 2 defa olmak üzere emeklilere ikramiye ödemesi yapılıyor. Ancak bu sene Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılı olması sebebiyle emeklilere Cumhuriyet ikramiyesi ödemesinin yapılacağının açıklanması ile birlikte detaylar merak edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan Cumhuriyet İkramiyesinin yalnızca çalışmayan emeklilere ödeneceği açıklanmıştı. Çalışmayan emeklilere ödenen ikramiyelerin çalışan emekliler de tepki yaratması üzerine çalışan emekliler de kapsama dahil edildi.

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE ÖDEMELERİNDE TARİH BELLİ OLDU

Çalışan emekliye ikramiye tarihi belli oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesine ilişkin, ikramiyelerin yatacağı tarih belirlendi.

TBMM'de çalışma yapılıyor! Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemeleri yıl sonuna yetişecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme önümüzdeki çarşamba günü yasalaştırılacak. Habertürk'ün haberine göre AK Parti Grup Başkanlığı yılbaşına ikramiyelerin yetiştirilmesi için bütçeden hemen sonra torba yasanın kalan maddelerini gündeme taşıyacak. Bu kapsamda 27 Aralık Çarşamba gecesi bütün maddelerin TBMM Genel Kurulu'ndan geçirilmesi planlanıyor. Söz konusu beklentinin gerçekleşmesi durumunda 28 - 29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emekli, 5 bin TL’lik ikramiyelerini almış olacak. Bu durumda ülkemizde çalışan ve çalışmayan tüm emekliler 5 bin liralık ikramiyeden yararlanmış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER