TARKİM Hisse borsada ne zaman işlem görecek?

SPK tarafından duyurulan halka arzlar vatandaşların takibinde yer alıyor. SPK tarafından halka arz edeceği açıklanan TARKİM Hisse'nin talep toplama işlemleri sona ererken açıklanan halka arz sonuçları merak edildi ve borsa işlem günü sorgulanmaya başladı.

TARKİM Hisse borsada ne zaman işlem görecek?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yayımladığı bültenlerle halka arz edecek şirketler takip edilebiliyor. Kamuoyu ile paylaşılmaya devam eden halk arzlarla ilgili vatandaşların yakın takibi devam ediyor. TARKİM Hisse'nin halka arz edeceğinin açıklanması ile yatırımcılar borsadaki yatırımlarını bu şirket aracılığıyla gerçekleştirenler de halka arz sonuçları ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

TARKİM Hisse'nin halka arz sonuçları gündemdeki yerini alırken ''TARKİM Hisse halka arz fiyatı ne kadar, hangi bankalarda var, halka arz ne zaman, kaç lot veriyor, borsa işlem kodu ne?'' gibi sorularına yanıt aramaya başlandı. Tarkim hisselerinin borsada işlem göreceği tarih merak edilirken Haberankara.com okurları için detayları derledik.

TARKİM HALKA ARZ SONUÇLANDI

Tarkim halka arz talep toplama işlemleri tamamlandı. Tarkim halka arz talep toplama işlemleri 5 - 6 Eylül tarihlerine yapılırken bu arzda 2.675.408 yatırımcının talebi karşılandı. Tarkim 1-2 adet lot (107,5-215 TL) pay dağıtımı yapıldı.

tarkim-hisse-borsada-ne-zaman-islem-gorecek.jpg

Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada; “5 - 6 Eylül 2023 tarihlerinde talep toplanan Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının halka arzında 1 TL nominal değerli pay fiyatı 107,50 TL olarak belirlenmiştir. Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre, nominal halka arz büyüklüğü olan 5.000.000 TL’nin 4,14 katına denk gelen filtrelenmemiş 20.685.533 TL nominal değerli talep gelmiştir. Halka arz sonucunda sermaye artırımı yoluyla satışa sunulan 5.000.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleşmiştir.” ifadeleri yer aldı.

TARKİM BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

TARKİM halka arz talep toplama işlemleri sonrasında gözler borsada işlem göreceği tarihe çevrildi. TARKİM halka arz 12 Eylül 2023 tarihinde borsada işlem görmesi bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER