Tarım ve Orman Bakanlığı, damızlık düve yetiştiriciliği için 80 milyon lira hibe desteği sağladı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de nitelikli damızlık düve yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladıklarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, damızlık düve yetiştiriciliği için 80 milyon lira hibe desteği sağladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan bu destek, nitelikli damızlık düve yetiştirme merkezlerinin kurulmasını ve bu merkezlerden hayvan temin edilmesini teşvik etmek için uygulanıyor.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından yürütülen program, hayvancılığı desteklemek ve aile işletmelerine yardımcı olmak amacıyla başlatıldı. Damızlık düve yetiştirme merkezlerinin yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlandığı bu program, Türkiye'nin 26 farklı ilinde uygulanıyor. Bu merkezler, ahır yapımı, makine alımı ve hayvan temini gibi çeşitli destekler sunarak hayvancılığı teşvik ediyor.

Bakanlık, bu merkezlerin oluşturulmasını ve işletmelerin desteklenmesini sağlamak amacıyla kriterler belirliyor ve düzenli olarak denetliyor. Ayrıca, yerli hayvanların temin edilmesi durumunda üreticilere yüzde 50, hastalıktan ari işletmelerden hayvan temin edilmesi durumunda ise yüzde 40 hibe desteği sunuluyor.

duve-yetistiriciligi-ve-duve-alimlarina-80-milyon-tllik-destek-001.jpg

"35 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik"

Bakan Yumaklı, bu destek programının hayvancılığın geliştirilmesi ve verimliliğin artırılması amacıyla hayvancıları desteklemeyi hedeflediklerini belirtterek:

"Nitelikli damızlık hayvan ihtiyacının yurt içinden karşılanması amacıyla yüzde 50 hibe desteğimizle kurulan damızlık düve yetiştirme merkezleri için 45 milyon liralık kaynak aktardık. Aynı zamanda bu merkezlerden hayvan temin eden yetiştiricilerimize yüzde 50, Bakanlığımızca izin verilen hastalıktan ari işletmelerden temin eden yetiştiricilerimize de yüzde 40 destek sağlayarak 35 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik. Bu kapsamda hibe desteği tutarımız uygulamanın başladığı 2017'den bu yana toplamda 80 milyon lirayı buldu." Özellikle aile işletmelerinin damızlık hayvan ihtiyacını yerel kaynaklardan karşılamalarını teşvik etmek amacıyla bu programın büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bakan Yumaklı, 2017'den bu yana toplamda 80 milyon lirayı aşan hibe desteği sağlandığını açıkladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER