Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçilere mazot ve gübre desteğinin kaldırılacağı iddialarını yalanladı

Türkiye'nin sahip olduğu toprakların verimliliğinden ötürü tarım ekonomi için önemli bir yer kaplıyor. İhracatta da önemli bir yeri olan tarım sektöründe çalışan çiftçiler için hayal kırıklığı yaratacak bir gelişme yaşandı.

Çiftçilere mazot ve gübre desteğinin kaldırılacağı iddiaları yalanlandı

Ekonominin son dönemde kötüleşmesinden dolayı çiftçiler için verilen destekler hayati önem taşımaya başlamıştı. Belirli şartları karşılamasından dolayı devlet tarafından gübre ve mazot desteği alan ve bu sayede masrafını önemli ölçüde karşılıyordu.

BU YIL SON KEZ DESTEK ALINMIŞ OLUNACAĞI İDDİA EDİLDİ

Hükümet tarafından çiftçilere verilen gübre ve mazot desteği gelecek yıldan itibaren olmayacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu yıl çiftçilerin son defa destek alacağı iddiasında bulunan ekonomi gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım " Karara göre, 2025 yılından itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen fark ödemesi (prim) desteği tamamen kaldırıldı. Çiftçi son kez 2024 üretim yılı için gübre, mazot ve prim desteği alacak" şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçilere mazot ve gübre desteğinin kaldırılacağı iddialarını yalanladı

Devlet tarafından 2 yıllık açıklanan programda bu desteklerin yer almamasından dolayı çiftçilerin nasıl bir politika izleyeceği merak konusu olmuştu. Yaşanan bu durum sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçilere mazot ve gübre desteğinin kaldırılacağı iddialarını yalanladı - Resim : 2

ÇİFTÇİLER YURT GENELİNDE AYAKLANMIŞTI

Son dönemde ülke genelinde çiftçiler ayaklanmış ve maliyetler karşısında çaresiz kaldıkları için eylemler yapmışlardı. Yol kapatma ve traktörleri ile başkente gitme gibi eylemlere imza atan çiftçilerin tarımsal faaliyetini tam olarak yapamaması halinde ülkede büyük sıkıntıların baş göstermesi ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER