Talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi bakanlık harekete geçti! Zam oranı eşitlendi emeklilere çifte müjde verildi

Emekli maaş zammı milyonların gündeminde yer alıyor. Maaş zamları ile ilgili olarak gelişmeler yakından takip edilirken emeklilerin gündeminde ise ek zam var. Ek zam müjdesi alan emeklilere sürpriz bir açıklama daha yapılırken tüm emeklilerin zam oranının eşitlendiği duyuruldu.

Talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi bakanlık harekete geçti! Zam oranı eşitlendi emeklilere çifte müjde verildi

Milyonlarca emekli için kritik günler yaşanıyor. Aralık ayında açıklanan enflasyon oranı ile beraber emekli maaş zammı için ilk hesaplamalar yapılmıştı. 6 aylık enflasyon farkının belirleyici olduğu maaş zamları için ilk olarak Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapmış, en düşük emekli maaşını 10 bin liraya sabitlediklerini belirterek yüzde 5 ek zam açıklamasına yer vermişti.

Ancak konuyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye ek bir zammı daha duyurdu. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile zam kararı alındığını duyururken SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranının yüzde 49,25 olduğunu müjdeledi.

EMEKLİ ZAMMINDA FARK ORTADAN KALKTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Enflasyon dizginlendikçe biz elde ettiğimiz geliri de, refahı da tüm vatandaşlarımıza, çalışanlarımıza harcayacağız” değerlendirmesinde bulunurken AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Ankara ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısının ardından açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranının yüzde 49,25 olduğunu yeniden hatırlatarak, tüm emeklilerin zam oranının eşitlendiğini kaydetti.

Talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi bakanlık harekete geçti! Zam oranı eşitlendi emeklilere çifte müjde verildi

EMEKLİYE CUMHURBAŞKANI JESTİ

Bakan Işıkhan, duyurulan yeni zamla ilgili olarak “Cumhurbaşkanımızın talimatı ile açıkladım. Bir araya geldik, memur emeklileri ile eşitlemeye gayret ettik. Eşitlenmiş durumda. Bu durum bizim için çok önemliydi. Bildiğiniz gibi aslında refahı artırmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile emekli maaş zammı yüzde 49,25'e yükselirken bir açıklama daha geldi. Ankara ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. 16 milyon emeklinin tamamına 5'er bin lira ödeme yaptık.

Talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi bakanlık harekete geçti! Zam oranı eşitlendi emeklilere çifte müjde verildi - Resim : 2

Gelen talepler doğrultusunda bakanlarımızı talimatlandırmıştım.'' derken ‘’SSK ve Bağkur emeklilerimizin artışını memur emeklilerimizin seviyesine çıkarma kararı aldık. Yüzde 49.25 olarak uygulayacağız." ifadelerine yer verdi. Bu çerçevede emekli maaşlarında ilave zamla beraber hesaplamalar yeniden yapılarak emeklilere ocak ayı farkı olarak maaşlarına yansıtılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER