Taksi devrinde müşteri bolluğu bitti! Artık elini kaldıranı değil parmak şıklatanı alıyorlar

Son dönemlerde tartışmaların gündeminde olan taksiciler kendilerini savunarak farklı sorunlara değindi.

Taksi devrinde müşteri bolluğu bitti! Artık elini kaldıranı değil parmak şıklatanı alıyorlar

Zam gelmeden önce taksi özellikle de Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde en çok tercih edilen ulaşım seçeneği olurken gelen zammın ardından taksiciler ayrım gözetmeksizin tüm müşterileri almak durumunda kaldı.

Kısa mesafe bahanesiyle yolcu almadıkları, taksimetre açmayarak fazla ücret istedikleri, yabancı turistleri tercih ettikleri suçlamasıyla gündemden düşmeyen taksiciler İstanbul'da trafik karmaşası, yol çalışmalarının aynı anda yapılması ve güvenlik sorunlarından dolayı kaynaklanan şikayetlerini dile getirdi.

ZAM, YOL SORUNLARI TAKSİCİLERİ ZOR DURUMA SOKTU!

Son dönemlerde tartışmaların gündeminde olan taksiciler kendilerini savunarak farklı sorunlara değindi. Haklarında çıkan iddialara yanıt veren taksiciler sorunun kaynağının trafik yoğunluğu ve yol çalışmaları olduğunu dile getirdi.

ankarada-akilli-taksi-donemi-basliyor001.jpg

İstanbul'un en popüler yeri olan Taksim'de yolcu arayan İ.A. bu işi para kazanmak için yaptığını dile getirirken "Bu az para değil. Elini kaldıranı alıyorum. Ben şahsen bu hareketleri yapmam. Yirmi yıldır buradan ekmek yiyorum, nankörlüğün anlamı yok. Aramızda birkaç tane kendini bilmez vardır ama şartlar, yakıt falan vatandaşın da bunu anlaması lazım" dedi.

MÜŞTERİ ARTIK SEÇİLMİYOR!

Taksicilerin yolcu seçmeye mecbur bırakıldığını söyleyen bir diğer taksici E.Ç. "Ama yolcu seçenler var. Mesela Galata Köprüsü'nde çalışma var. Aşağı inmek bir saat. Bir saate 100 lira alıyorsun, yaktığın mazot 80 lira. Akşam patrona para vermen lazım, evine para götürmen lazım" diye konuştu. Şu anda her yerin taksi dolu olduğunu ve müşteri bulamadıklarını ifade etti.

Özellikle de İstanbul'da yapılan yol çalışmalarını dile getiren taksiciler "Nereye gideceğiz, nasıl gideceğiz? Belediye buna çözüm göstermesi lazım. İnsan birini yapar, diğerine başlar. Hepsini birden kazmanın ne anlamı var" dedi.

thumbs-b-c-88ec9a436f8e53bf661865134240359f.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile esnaf odalarının taksicilerin sorunlarıyla ilgilenmediği dile getirilirken "Bize sahip çıkan olmadığı için başıboş böyle gezip duruyoruz. Her şey bize yükleniyor. Değişim saatinde yolcu almadığımız için aracımızı bağlıyorlar. En büyük sorunumuz bu." ifadeleri kullanıldı.

SONRAKİ HABER