Şubat ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalar çerçevesinde vatandaşların hesaplarına destek ödemelerin yatırılıp yatırılmadığı hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.

Şubat ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

Geçtiğimiz senelerden bu yana her ay olduğu gibi bu ayda da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlar için hesaplara yatırılan aile destek ödemesinin bu Şubat ayında hesaplara yatırılıp yatırılmadığı hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı. Bu çerçevede ödeme alacak vatandaşlar hesaplarını kontrol ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemelerin ayın hangi günleri arasında yatırıldığı hakkında açıklama da yapıldı.

ŞUBAT AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu hakkında henüz açıklama gelmezken, daha önceki aylar için yapılan açıklamalar kapsamında aile destek ödemesinin kişilerin hesaplarına ayın 15'inden itibaren yatırılacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapmamış fakat yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartların neler olduğu hakkında merak edilenler de araştırılmaya başlandı.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kişiler tarafından merak edilenlerin artmasının ardından bakanlık tarafından resmi internet sitesinde yapılan açıklamalar kapsamında başvuru şartları şu şekilde verildi;

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamamaktadır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

SONRAKİ HABER