Şubat 2024 zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu, ayın kaçında yatıyor?

Evde bakım maaşlarına ilişkin araştırmalar devam ediyor. Zamlı ödeme alacak olan hak sahipleri ödemelerin hesaplarına geçeceği tarihi araştırmayı sürdürürken detaylar da belli oldu.

Şubat 2024 zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu, ayın kaçında yatıyor?

Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda bakanlıklar, ihtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere yönelik destek ödemesi yapıyor. Ülkemizde ihtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere yönelik olarak yapılan evde bakım ödemeleri de şu sıralar gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Evde bakım maaşı ödemeleri her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evde bakım maaşı desteği ocak artışları ile beraber yüzde 50'ye yakın zamlanırken zamlı ödemeler için gözler şubat ayı ödemelerine çevrildi Hak sahipleri, evde bakım maaşı ödemelerine ilişkin ‘’Şubat 2024 evde bakım ödemesi ne zaman yapılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

ŞUBAT 2024 EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine evde bakım yardımı yapılıyor. Ocak ayı evde bakım aylığı zamsız şekilde hesaplara geçerken zamlı olarak ödenecek şubat evde bakım parası bekleniyor. Evde bakım aylığı şubat ödemeleri için henüz bir tarih açıklaması gelmedi. Ancak ödemeler her ayın 15'inden son gününe kadar yapılıyor.

Şubat 2024 zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu, ayın kaçında yatıyor?

Gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan gelecek açıklamaya çevrilmişken bakım maaşı ödemelerine sorgumalar da SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı görüntülenebiliyor. Evde bakım aylığı SMS ile de sorgulanıyor. BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor. Memur maaşlarına gelen zamla birlikte bu ücretler de yüzde 49,25 oranında zamlandı. Ödemeler artışlı olarak 7.608 TL şeklinde yatırılacak. Bu şekilde şubat evde bakım aylıkları artışlı olarak ödenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER