Staj ve çıraklık sigortası mağdurları dikkat! Yeni EYT yasası için yeni tarih verildi

AK Parti tarafından yapılan yasal düzenleme sonrasında ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler için emeklilik şartları değiştirilmişti. Yeni EYT düzenlemesi için tarih verildi.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları dikkat! Yeni EYT yasası için yeni tarih verildi

Türkiye'de emeklilik yaşı için 1999 senesinde yapılan yasal düzenleme ile değişikliğe gidilmiş, emekli olmak isteyen kişilerde aranılan şartlara yaş şartı da eklenmişti. Emeklilik başvurusu yapmak için prim gün ve yıl şartını tamamlamayı bekleyen kişiler yaş şartına takılırken bu kişiler EYT çatısı altında toplanmış, Emeklilekte Yaşa Takılanlar adı ile dernek kurmuşları.

Yıllarca yürütülen mücadele sonucunda AK Parti tarafından 2022 senesinde EYT kanunu üzerinde çalışma başlatıldığı açıklanmış, yapılan yasal düzenleme ile 2023 senesinde bu kişiler için yaş şartı kaldırılmıştı. İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan 3 milyon kişi emeklilik başvurusu yaparken bu seferde staj ve çıraklık sigortası mağdurları gündeme gelmişti.

YENİ EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKAR, STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI EMEKLİ OLACAK MI?

AK Parti tarafından yapılan yasal düzenlemede ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olmasına rağmen sigorta girişi staj ve çıraklık sigortası üzerinden yapılan kişiler kapsam dışında kalmıştı. Bu kişiler EYT kapsamına girmek için mücadele başlatırken gözler hükümet kanadından gelecek açıklamalara çevrildi.

Konu hakkında ekonomistler bir sonraki genel seçimi adres gösterdiler. Erken seçim olmaması durumunda Türkiye 2028 senesinde sandık başına gidecek. Ekonomistler zaten CHP'nin bir önceki seçimde staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına EYT sözü verdiğini belirterek AK Parti'nin de bu nedenle seçim öncesi anket sonuçlarına göre düzenlemeye mecburen imza atmak zorunda kalabileceğini iddia ettiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER