Staj ve çıraklık için EYT toplantısı yapıldı iddialarına SGK'dan yanıt geldi

Çıkan EYT yasasından staj ve çıraklık dönemleri sayılmadığı için yararlanamadığını iddia edenler için bir toplantı gerçekleştirildiği iddialarına hızlı bir yanıt verildi. Yanıt bizzat Sosyal Sigorta Kurumu (SGK) tarafından verildi.

Staj ve çıraklık için EYT toplantısı yapıldı iddialarına SGK'dan yanıt geldi

Türk ekonomisinde adı en çok geçen konulardan birisi yüzbinlerce insanın mağdur olduğunu iddia ettiği EYT olmuştu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen EYT topluluğu kendileri meslek hayatlarına başlarken istenilen emeklilik şartları onlar daha çalışırken değişmiş, istenilen prim gününü tamamladıkları halde yaşları yetmediği için emekli olamamışlardı.

EYT YASASI ÇIKTI, SORUNLAR BİTMEDİ

Söz konusu grup yıllarca süren eylem, protesto ve kurulan sendika süreçlerinin ardından geçtiğimiz yıl emekli olma hakkı kazanmıştı. EYT yasasının çıkmasının ardından mağdur olduğunu iddia eden yeni topluluklar oluşmuş, bu topluluklardan birisi de staj ve çıraklık mağdurları olarak bilinen insanlar olmuştu.

EYT yasasından staj ve çıraklık dönemlerinde çalıştıkları halde sigorta primleri o dönemi kapsamadığı için yararlanamayanlar yakın dönemde bir çok defa protesto düzenlemiş ve meclise gelerek seslerini duyurma yoluna gitmişlerdi. Son günlerde çok fazla gündeme gelen topluluk ile ilgili yeni bir iddia atıldı ve yetkililer tarafından bu topluluk için bir görüşme gerçekleştirildiği söylendi.

SGK'DAN İDDİALARA NET CEVAP

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek" Bazı basın yayın organları, sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde yer alan ‘SGK’da Staj ve Çıraklık Mağdurları için EYT Toplantısı Yapıldı’ başlıklı haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu gündemle herhangi bir toplantı yapılmamıştır" denildi.

Yapılan açıklamadan dolayı hayal kırıklığına uğradığı tahmin edilen staj ve çıraklık sigortasının sayılmasını isteyen topluluğun önümüzdeki günlerde açıklamalarına ve protestolarına devam etmesi tahmin ediliyor. Hükümet kanadından kararlarının değiştirildiğine dair bir açıklama yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki süreçte belli olacak.

SONRAKİ HABER