SSK, BAĞKUR zamlı emekli maaş farkları hesaplara yattı mı, maaş farkı ödemesi ne zaman yapılacak?

Milyonlarca emekli maaş farklarını alacakları tarih için geri sayıma başladı. Maaş zammıyla ilgili sürpriz bir açıklamaya yer verilirken emeklilerin gözü de alacakları zam farkına çevrildi.

SSK, BAĞKUR zamlı emekli maaş farkları hesaplara yattı mı, maaş farkı ödemesi ne zaman yapılacak?

Emekli maaş zammı ile ilgili gelişmeler 6 milyona yakın emekli vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Emekli maaş zammı yeniden gündeme gelirken zam farkı ödemeleri için gözler gelecek açıklamaya çevrildi. Milyonlarca emekli maaş farklarının ödeneceği tarihi merak içerisinde beklerken açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon oranının üzerinde 5 puanlık bir artış verilmiş ve zam oranı 42,6 olarak açıklanmıştı. Bu oran daha sonra memur ve memur emeklisine verilen 49,25 orana yükseltilirken en düşük emekli maaşı da 10 bin TL'ye çıkarıldı. Bununla beraber ‘’SSK ve Bağ-Kur emekli maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

SSK BAĞKUR EMEKLİ MAAŞ FARKI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

SSK ve BAĞKUR emekli maaş farklarının ne zaman ödeneceği sorusunun yanıtı araştırma konusu oldu. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama gelirken emekli maaş zam farkları 6 - 7 Şubat tarihlerinde ödeneceği duyuruldu.

SSK, BAĞKUR zamlı emekli maaş farkları hesaplara yattı mı, maaş farkı ödemesi ne zaman yapılacak?

Bakan Işıkhan açıklamasında ''Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız.

Ödemeler;

SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek.'' ifadelerine yer verdi. Emekliler 6 Şubat salı ve 7 Şubat Çarşamba günü fark ödemelerini almış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER