SSK, Bağkur ve EYT'liye bayram öncesi 8500 ila 12 bin TL ödeme alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu promosyon zammıyla birlikte, bankalar adım atmaya başladı. İlk olarak kamu bankalarının promosyon miktarları artırıldı. Bankaların ödedikleri promosyonlarla ilgili detaylar merak konusu olurken emeklilerin bayram öncesi ödeme alacakları bildirildi.

SSK, Bağkur ve EYT'liye bayram öncesi 8500 ila 12 bin TL ödeme alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yeni promosyon dönemi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu promosyon zammıyla birlikte Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından promosyon ödemelerinin artırılmasına yönelik adımlar atıldı.

İlk olarak kamu bankalarının promosyon miktarları artırılırken en alt seviyede yüzde 166.7, en üst seviyede ise yüzde 140 oranında bir artış gerçekleştirildi. Kamu bankaları tarafından ödenen promosyon miktarları, aylık gelire bağlı olarak 3 bin ile 5 bin lira arasında değişirken, yeni düzenleme ile bu miktarlar 8 bin ile 12 bin lira arasına yükseltildi.

KAMU BANKALARINDAN BAYRAM ÖNCESİ PROMOSYON ÖDEMESİ

Son olarak Kasım 2022'de güncellenen promosyon ödemelerinde, kamu bankalarının en az promosyon tutarında yüzde 166.7, en fazla promosyon tutarında ise yüzde 140'lık bir artışa gidildiği belirlendi.

SSK, Bağkur ve EYT'liye bayram öncesi 8500 ila 12 bin TL ödeme alacak

Kamu bankaları, yeni promosyon artışı için başvuruları 25 Mart Pazartesi gününden itibaren kabul etmeye başlayacak ve 28 Mart'a kadar işlemleri tamamlanan emeklilerin promosyon ödemeleri hesaplarına aktarılmış olacak şekilde süreç işletileceği açıklandı.

Kamu bankaları emekli promosyon ödemeleri ile ilgili bilgi veren Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere 8 ila 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer bankaları da promosyonlarında artışa çağırdı.

SSK, Bağkur ve EYT'liye bayram öncesi 8500 ila 12 bin TL ödeme alacak - Resim : 2

Promosyon ödemelerinin 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da "Diğer bankalarla da, promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa süre içinde bu konuda da gelişmeleri emeklilerimiz görecek" dedi.

Söz konusu zam açıklamasının ardından kamu bankaları emekliler için promosyon miktarlarını güncelleyecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER