SSK BAĞKUR emeklisine hayırlı olsun! Resmen belli oldu şubat ayı müjdeler ile geldi

SSK ve BAĞKUR emeklilerinin gündeminde maaş zamları yer alıyor. Maaş zamlarına ilişkin gelişmeler vatandaşlar için tartışma konusu olmaya devam ederken SSK ve BAĞKUR emeklisini ilgilendiren zam kararına ilişkin bu kez ödeme tarihleri gündem oldu. Emekliler için beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı.

SSK BAĞKUR emeklisine hayırlı olsun! Resmen belli oldu şubat ayı müjdeler ile geldi

Emekliler 2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak maaş zamlarını merak ediyordu. Emekli maaş zammı vatandaşların gündeminde yer alırken bu zamlara ilişkin gelişmeler de yakından takip edilmeye başlandı. SSK ve BAĞKUR emeklileri maaş zamlarına ilişkin gelişmelerden haberdar olmak isterken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıklamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise ocak ayında yüzde 49,25 oranında yükseltme yapılan SSK ve BAĞKUR emeklilerinin aylık fark tutarlarının ödemesine başlanacağı tarihi duyurdu.

En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ilave zam yapılmasını öngören çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandı. Gözler ödemelerin hesaplara geçeceği tarihe çevrilirken, ‘’SSK ve BAĞKUR emekli zam farkları ne zaman ödenecek?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI HESAPLARA GEÇİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda çalışma hayatına ilişkin kanun teklifinin SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarındaki artış oranının yüzde 49,25'e yükseltilmesini içeren maddesi kabul edilmişti.

SSK BAĞKUR emeklisine hayırlı olsun! Resmen belli oldu şubat ayı müjdeler ile geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ödemelerin SSK kapsamında emekli olanlar için 6 Şubat tarihinde BAĞKUR kapsamında emekli olanlar için de 7 Şubat tarihinde gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Yüzde 49,25 zam oranına göre maaş alacak emekliler de 6 - 7 Şubat tarihlerinde maaş farklarını hesaplarında görebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER