SSK Bağkur Emekli Sandığı emekli maaşı zam farkları ne zaman yatacak?

Emekli maaş zammının ardından maaş farkları için geri sayım da başladı. Emekli maaşlarında zam farklarının ne zaman hesaplarına geçeceğini merak edenlerin araştırmaları devam ederken ilk açıklama da geldi.

SSK Bağkur Emekli Sandığı emekli maaşı zam farkları ne zaman yatacak?

Emekli maaşlarına temmuz ayında enflasyon oranına göre zam yapıldı. Emekliye 6 aylık enflasyon farkına göre yüzde 24.73 oranında zam yapılırken en düşük emekli maaşı da 12 bin 500 liraya sabitlendi. Emekli maaşlarına temmuz ayında gelen zam sonrası gözler de zam farkının hesaplara geçeceği tarihe çevrildi.

Emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın ardından ödeme takvimi araştırma konusu oldu. Artan maaşlar sonrası emekli zam farklarının ne zaman hesaba yatacağı da araştırılan konular arasında yer aldı. Bu çerçevede ''SSK Bağkur Emekli Sandığı emekli maaşı zam farkları ne zaman yatacak?'' sorusu da gündeme taşındı.

SSK - BAĞKUR - EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekliler zam farklarının hesaba geçeceği tarihe odaklandı. Temmuz ayında SSK - Bağkur emeklileri yüzde 24.73 oranında zam alırken hemen ardından düşük emekli maaşı da 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

SSK Bağkur Emekli Sandığı emekli maaşı zam farkları ne zaman yatacak?

Şimdi de sıra ödeme takvimine geldi. SGK tarafından yapılan açıklamada "5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecektir.'' ifadelerine yer verildi. Söz konusu ödemeler Emekli Sandığı kapsamında 26 Temmuz'da hesaplara geçecek. SSK ve BAĞKUR'lular ise tahsis numarasına göre ödeme alacaklar.

SONRAKİ HABER