SSK Bağkur emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi belli mi?

Yılda 2 kez maaş zammı alan emekliler için temmuz ayı zam oranı açıklanmıştı. Temmuz ayında zam alacak olan emekliler ise bu kez maaşlarında zam farkı için ödemelerin ne zaman yapılacağını merak etti.

SSK Bağkur emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi belli mi?

Emekliler her yıl ocak ve temmuz ayı olmak üzere yılda 2 kez zam alıyor. Temmuz 2024 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon farkına göre zam almaya hak kazanan emekliler bu zammın maaşlarına yansımasını bekliyor.

Emekli maaşlarına enflasyon oranına göre zam yapılırken SSK - Bağkur emeklilerine yüzde 24.73 oranında artış yapılacağı ifade edildi. ''SSK Bağkur emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi belli mi?'' sorusuna yanıt arayan emekliler ise araştırmalarına başladı.

TEMMUZ 2024 EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ve memur maaşlarına TÜİK tarafından duyurulan enflasyon rakamları sonrası yapılacak olan zam oranı netleşti. Emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında artış yapılırken 17 - 28 Temmuz tarihleri arasında maaşların ve zam farklarının hesaplara yatırılması bekleniyor.

SSK Bağkur emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi belli mi?

Konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz bulunmazken en düşük emekli maaşlarına yönelik zam çalışmasına dair AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" demişti. Gözler 15 - 19 Temmuz tarihlerine çevrilirken hükümet kanadından emekli maaş zammı için yeni açıklama bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER