SSK Bağkur emekli maaş farkı ne zaman yatacak, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Emekli zammı hakkında son dakika gelişmeleri merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam geldiğini müjdelerken bu zamla beraber yeni emekli maaş zam oranı merak konusu oldu.

SSK Bağkur emekli maaş farkı ne zaman yatacak, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Emekli maaş zammına ilişkin gelişmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Maaşlarına ek zam müjdesi alan emekliler zamlı ödemelerin hangi tarihlerde hesaplarına geçeceğini merak ederken bir yandan da en düşük emekli maaşının yükseldiği rakamı merak ediyor.

Yeni emekli zammı oranı, en düşük emekli maaşı ve emekli maaş farklarının yatırılacağı tarih merak edilirken ‘’2024 emekli zammı ne kadar oldu, emekli maaş farkı ne zaman yatacak?'' sorularına yanıt aranıyor.

2024 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

SSK ve Bağ-kur emeklilerine verilen zam oranında artış yapıldı. Artış sonrasında yeni emekli maaşı tutarları ve emekli maaşı farklarının yatırılacağı tarihler araştırılırken geçtiğimiz günlerde emeklilere yüzde 42,6 oranında zam yapılacağı açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-kur emeklilerinin zam oranın yüzde 49,25 çıkarıldığını açıklarken zamlar sonrasında 10 bin TL'nin altında kök maaşı kalanların emekli maaşı 10 bin TL'ye tamamlanacak.

SSK Bağkur emekli maaş farkı ne zaman yatacak, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı. Bu çerçevede ödemelerin ocak ayı içerisinde ya da şubat ayının ilk haftalarında yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER