SSK BAĞKUR 4A 4B 4C Emekli Sandığı emeklilerine müjdeyi bizzat bakan verdi! İkramiye ödemelerine zam geliyor

Ülkemizde emekliler için yılda iki kez olmak üzere bayram ikramiyesi veriliyor. Emekliye bayram ikramiyesi Ramazan ayının yaklaşması ile beraber yeniden gündem olurken ikramiyelere zam yapılacağı bildirildi. Ramazan Bayramı'nda zamlı ikramiye müjdesini ise bizzat bakan verdi.

SSK BAĞKUR 4A 4B 4C Emekli Sandığı emeklilerine müjdeyi bizzat bakan verdi! İkramiye ödemelerine zam geliyor

Türkiye'de emekliler için yapılan maaş zamlarının ardından gözler bu kez ikramiye ödemelerine çevrildi. Emeklilere yılda iki kez ödenen ikramiyeler dini bayramlar olan Ramazan ve Kurban Bayramı'nda hesaplara geçiyordu. Bu ödemeler 2023 yılında 2 bin lira olarak emeklinin hesabına yatırılırken bu kez zam müjdesi geldi.

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle ne kadar ikramiye alacaklarını merak eden emekliler ödemelere zam gelip gelmeyeceğini sorgularken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı bir televizyon programında emekli ikramiyesinde artış yapacaklarının müjdesini verdi.

EMEKLİLER İKRAMİYE ÖDEMELERİNİ ZAMLI ALACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı bir televizyon programında emekli maaş zamları ve emekli ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ramazan ayının yaklaşması ile beraber emeklilerin gündemine giren ikramiye ödemelerine ilişkin sevindiren haberi paylaşan Bakan Işıkhan, "Emekli bayram ikramiyesi 2002 yılından bu yana emekli bizim için kıymetli olmuştur.

SSK BAĞKUR 4A 4B 4C Emekli Sandığı emeklilerine müjdeyi bizzat bakan verdi! İkramiye ödemelerine zam geliyor

Cumhurbaşkanımız için de emeklilerimiz bizim için önemli. Bayram ikramiyesi ödemesi AK Parti döneminde gerçekleşti. 2018 yılında hayata geçirdik. 2023 yılında iki bayram için 4 bin liraya yükselttik. Emekliyi enflasyona ezdirmedik. Biz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüp artış için adım atacağız" dedi.

Bakan Işıkhan, emekli ikramiyelerinde artış açıklamasının devamında ‘’Emeklilerimize bir seferlik beş bin lira destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerekli değerlendirmeleri yaparak, gerekli çalışmaları yaparız ve adımları atarız. Emeklilerin talebi var, bu adımı atmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

SSK BAĞKUR 4A 4B 4C Emekli Sandığı emeklilerine müjdeyi bizzat bakan verdi! İkramiye ödemelerine zam geliyor - Resim : 2

Her iki bayramda 2 bin TL olmak üzere toplamda 4 bin TL olarak yapılan ödemeler bu yıl artış gösterecek. Ancak henüz zamlı rakam bilinmezken mart ayına kadar miktarın netleşmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER